Αθλητικά

06/08/2015 - 07:26

Ταφόπλακα για τον υγρό στίβο στη Λέσβο

Τ

ην πιο μαύρη περίοδο στην ιστορία του διανύει ο υγρός στίβος στη Λέσβο με τα τρία σωματεία του νησιού να έχουν αναστείλει σχεδόν όλες τις δραστηριότητές τους. Η αιτία είναι η έλλειψη υποδομών μετά το κλείσιμο του μοναδικού κολυμβητηρίου στο νησί. Οι προσπάθειες τόσο για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου ή για την επισκευή του υπάρχοντος δεν τελεσφόρησαν από τις δύο τελευταίες δημοτικές αρχές, με αποτέλεσμα 500 περίπου αθλητές να μην έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προπονήσεις και αγώνες.

«Την ερχόμενη περίοδο ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης δε θα λειτουργήσει τα τμήματα υδατοσφαίρισης και κολύμβησης τα οποία λειτουργούν από το 1920. Δυστυχώς η διοίκηση του Ομίλου αναγκάστηκε να πάρει μια τέτοια απόφαση λόγω της έλλειψης κολυμβητηρίου» δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο έφορος υγρού στοιχείου του ΝΟΜ Μιχάλης Λαγκαδάς.


Σε αναστολή βρίσκονται και οι δραστηριότητες των άλλων δύο σωματείων ΓΑΣ και «Αργοναυτών» εδώ και δύο χρόνια περίπου, από τότε δηλαδή που έκλεισε το κολυμβητήριο.
Ο προπονητής του ΓΑΣ Σταμάτης Καλαϊτζίδης δήλωσε: «Είναι πραγματικά κρίμα να σταματά έτσι μια πολύχρονη προσπάθεια των σωματείων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προσελκύσει εκατοντάδες αθλητές στον υγρό στίβο. Ακόμα χάνεται η δυνατότητα για τα μικρά παιδιά της Λέσβου να μαθαίνουν να κολυμπούν με ασφάλεια κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μια περιοχή σαν τη δική μας».
Απαισιοδοξία εκφράζεται πλέον από τους παράγοντες του υγρού στίβου πως μπορεί άμεσα να υπάρξει κάποια λύση με το θέμα του κολυμβητηρίου. Η πρόταση που κατέθεσε το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην προηγούμενη δημοτική αρχή για δημιουργία εξωτερικού σκελετού κρίθηκε μη εφαρμόσιμη, αφού θα δημιουργούσε πρόβλημα στη λειτουργία του λιμανιού. Ατελέσφορες ήταν και οι επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού για την εξασφάλιση δωρεάς που θα επέτρεπε το ξεκίνημα της δημιουργίας νέου κολυμβητηρίου.
Μηχανικός που ειδικεύεται στις μεταλλικές κατασκευές αναμένεται να επισκεφτεί το Κολυμβητήριο Μυτιλήνης της επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του ΝΟΜ. Στόχος είναι η διερεύνηση εφαρμόσιμης λύσης για την επισκευή και τη θωράκιση του φέροντα οργανισμού του κολυμβητηρίου. «Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει πως η επισκευή του κολυμβητηρίου είναι η μόνη ρεαλιστική λύση δεδομένων των οικονομικών συνθηκών της χώρας. Έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις για την οικονομικότερη λειτουργία του και καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε να βρεθεί εφικτή λύση για την επισκευή του» δήλωσε ο κ. Λαγκαδάς.

 

 

ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ / Ηλίας Μαραβάς

Μοιράσου το άρθρο!