Αθλητικά

11/04/2016 - 06:30

Τελευταία εντός έδρας πράξη για Καλλονή και Καραγεωργίου (βίντεο)

yle="text-align: justify;"> 

Τέλος στην καριέρα του στην Καλλονή έβαλε ο Νίκος Καραγεωργίου, καθώς όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο, δεν πρόκειται να συνεχίσει με την ομάδα της Μυτιλήνης. 

 

 
Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι έδωσε τα πάντα για να μείνει η Καλλονή στη Super League ενώ άφησε αιχμές για παίκτες που δεν θέλησαν να αγωνιστούν στο ματς με τους Περιστεριώτες. 
 
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε: 
 
«Ολοκληρώθηκε τουλάχιστον εντός έδρας μία προσπάθεια που δεν κατάφερε να υλοποιήσει έναν στόχο. Σήμερα είναι η τελευταία φορά που είμαι εδώ ενώπιον σας. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που συμπαραστάθηκαν στην ομάδα και για την αποδοχή στο πρόσωπό μου. 
 
Έδωσα όλο μου το είναι να μείνει η ομάδα και να εκπροσωπεί αυτόν τον όμορφο τόπο. Έμεινε ένα παιχνίδι. Θα το κάνουμε και μετά ο καθένας θα δει την επόμενη μέρα. Ο σημερινός ήταν ένας από αυτούς τους αγώνες που σπάνια συναντώ καθώς πέντε ποδοσφαιριστές μου βγήκαν έξω από την ομάδα από χθες. Ο Φαβάλι σήμερα στο ζέσταμα δήλωσε σφίξιμο στον δικέφαλο και άλλοι παίκτες δήλωσαν άλλα προβλήματα. 
 
Παίξαμε με νέα παιδιά ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να έχουμε ισοπαλία και μία θέση πιο πάνω στον πίνακα. Οι νεαροί παίκτες ανταποκρίθηκαν αλλά είχαν απέναντι μία ισχυρή ομάδα. Κάναμε προσπάθεια να ξαναμπούμε στο παιχνίδι αλλά ο αντίπαλος κέρδισε».
 
-----------------
 
 
Ηττήθηκε στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση η Καλλονή από τον φιλοξενούμενο Ατρόμητο Αθηνών στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής Super League Ελλάδα. Ωστόσο η ομάδα που ανέβασε το λεσβιακό ποδόσφαιρο για πρώτη φορά στηn ιστορία του στη μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος και το κράτησε εκεί για τρία ολόκληρα χρόνια κέρδισε επάξια το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων που έσπευσαν να την δουν να αγωνίζεται στη Μυτιλήνη για τελευταία φορά από τη Superleague.Από την άλλη στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του έφτασε ο Ατρόμητος, επικρατώντας εκτός της Καλλονής (4-2), αν και οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να επιστρέψουν από το 0-2. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Φυτανίδης. 
 
Παρά τη μεσοβδόμαδη ψυχρολουσία που προκάλεσε στον Ατρόμητο η απόφαση για την αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ματς με την ΑΕΚ, οι Περιστεριώτες έκαναν το καθήκον τους επικρατώντας εκτός έδρας της Καλλονής, φτάνοντας στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα. 
 
Οι Περιστεριώτες με αυτό το «τρίποντο» κόντρα στην ομάδα της Μυτιλήνης μπορούν να περιμένουν με ενδιαφέρον την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων εντός της εβδομάδας, καθώς σε περίπτωση που του επιστραφούν οι τρεις βαθμοί, μπορεί να ελπίζει για την κατάληψη της 6ης θέσης, από τη στιγμή που ο Πανιώνιος δεν έχει εξασφαλίσει την άδεια για τη συμμετοχή του στα play-off. 
 
Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα εμφανίστηκαν πολύ ορεξάτοι και η διάθεσή τους πιστοποιήθηκε και εντός αγωνιστικού χώρου –σε πρώτη φάση τουλάχιστον- καθώς κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Ματέι (5’) και Ουσέρο (6’). 
 
Παρ’ όλα αυτά, στο β' ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση να μην παρατήσουν το ματς και με γκολ στο 53’ (Μανούσος με πέναλτι) και στο 57’ (Αναστασιάδης) έφεραν τον αγώνα σε πλήρη ισορροπία (2-2), προσθέτοντας νέο ενδιαφέρον στα εναπομείναντα λεπτά. Τελικά, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα αφυπνίστηκαν και έφτασαν στην επικράτηση με γκολ των Μπρίτο (60’) και Λε Ταλέκ (77’), με τον Γάλλο να βρίσκει δίχτυα για τέταρτο συνεχόμενο ματς. 
 
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φυτανίδη στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 
 
 
Δεν χρειάστηκε παρά μόνο έξι λεπτά ο Ατρόμητος προκειμένου να αποδείξει εντός αγωνιστικού χώρου τη θεωρητική ποιοτική του υπεροχή έναντι της Καλλονής, καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα πέτυχε δύο γκολ, τα οποία έδειχναν ότι θα του χαρίσουν μια πολύ εύκολη νίκη. 
 
Μόλις στο 5’ ο Κοσμίν Ματέι που αποκτήθηκε την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου, πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Ατρόμητου, ανοίγοντας το δρόμο για το «τρίποντο» στη Μυτιλήνη. Ο Κυβρακίδης προωθήθηκε από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα με ακρίβεια στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί που κινήθηκε Ρουμάνος εξτρέμ και με πλασέ με το δεξί δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Δαύκου. 
 
Πριν ακόμα συνέλθει από το σοκ του γρήγορου γκολ, η άμυνα της Καλλονής ουσιαστικά πρόσφερε και δεύτερο γκολ στον Ατρόμητο και μάλιστα το οποίο ήταν πανομοιότυπο με το πρώτο. Αυτή τη φορά την ασίστ πρόσφερε ο Μπρίτο, βοηθώντας τον Ουσέρο να χριστεί σκόρερ (πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής) και ουσιαστικά να «τελειώσει» από πολύ νωρίς το ματς. 
 
 
Μέχρι τη λήξη του α’ μέρους και από τη στιγμή που η Καλλονή δεν μπορούσε να δηλώσει με οποιονδήποτε τρόπο την παρουσία της στο γήπεδο, ο Ατρόμητος έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 25’ με πρωταγωνιστή και πάλι τον πολύ ορεξάτο Ματέι που είδε την μπάλα από το σουτ που επιχείρησε να περνά ξυστά από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Δαύκου. 
 
Όλα αυτά, όμως, αποτέλεσαν παρελθόν στο β’ ημίχρονο, καθώς η Καλλονή έδειξε αποφασισμένη να αντισταθεί και να διεκδικήσει ό,τι της αναλογούσε από ένα θεωρητικά χαμένο παιχνίδι και κατάφερε πολύ γρήγορα όχι μόνο να μειώσει, αλλά και να φέρει το ματς σε πλήρη ισορροπία. Στο 51’ ο Κεϊτά έκανε ολέθριο λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής (ανάλογο με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής) και στη συνέχεια της φάσης, θέλοντας να σώσει την παραβίαση της εστίας της ομάδας του, έκανε πέναλτι στον Γιούκαρη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μανούσος που στο 53’ μείωσε σε 2-1. Η αντεπίθεση της Καλλονής είχε και συνέχεια, καθώς στο 57’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Αναστασιάδης πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Μπάρκα και «γράφοντας» το 2-2. 
 
 
Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τους Περιστεριώτες να «ξυπνήσουν» ώστε να φτάσουν γρήγορα σε ένα τρίτο γκολ που θα τους έδινε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ και τα κατάφεραν στο 60’. Ο Ουσέρο κινήθηκε από τα δεξιά, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά και ο Μπρίτο με πλασέ από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-3. 
 
Αυτό το γκολ έδιωξε το άγχος και την πίεση από τα πόδια των παικτών του Ατρόμητου, οι οποίοι ταυτόχρονα έπαιζαν προσεκτικά και με σοβαρότητα για να μην δεχθούν άλλα τέρματα από την Καλλονή. Τελικά, στο 77’ η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα «κλείδωσε» τη νίκη με γκολ του Λε Ταλέκ που πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Δαύκου σε σουτ του Ματέι, διαμορφώνοντας την τελική επικράτηση του Ατρόμητου με 4-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο ματς στο οποίο βρήκε δίχτυα ο Γάλλος επιθετικός, φτάνοντας τα 7 στο πρωτάθλημα. 
 
 
ΑΕΛ Καλλονής (Καραγεωργίου): Δαύκου, Γιορέντε, Ούκα, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Βαλιός (62' Ευαγγελιδάκης), Γιουκαρής (78' Χατζηδημητρίου), Μανούσος, Φαβάλι, Ξύδας (84' Γκαμάγκας). 
 
Ατρόμητος (Δέλλας): Μπάρκας, Κούρος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Κεϊτά (64' Γροντής), Ουσέρο, Μπρίτο (84' Λημνιός), Ματέι, Σουμπίνιο (74' Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ.

Δείτε το βίντεο με τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα

sport-fm.gr / novasports.gr

 

\

 

Μοιράσου το άρθρο!