Αθλητικά

18/10/2018 - 04:17

Τι να πρωτοπούμε γι΄αυτό το κορίτσι!!!

Σ

τα 17 της χρόνια η Όλγα Φιάσκα κατάφερε να δείξει αγωνιστική ετοιμότητα και ωριμότητα μεγαλύτερης αθλήτριας.


Σε μια χρονιά με αρκετές απαιτήσεις ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο των νικητριών στις κορυφαίες διοργανώσεις της κατηγορίας της.

Η νεαρή αθλήτρια του Γρηγόρη Κοντού, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ κατέκτησε μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Και το κατάφερε ακολουθώντας εξαιρετική τακτική στον δεύτερο αγώνα της, στον οποίο τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

"Είμαι ευτυχισμένη που κατάφερα και κατέκτησα δύο τόσο σπουδαία μετάλλια στην ίδια σεζόν. Δεν το πιστεύω, η χαρά μου δεν περιγράφεται, είμαι βαθύτατα συγκινημένη", δήλωσε από το Μπουένος Άιρες η νεαρή αθλήτρια και συμπλήρωσε για τον αγώνα της: "Φυσικά ο αγώνα είχε τακτική και ακολούθησα πιστά τις συμβουλές του προπονητή μου ώστε να βγάλουμε το ιδανικό αποτέλεσμα".

Η Φιάσκα από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην κατηγορία των Νεανίδων. Έχει μπροστά της δύο χρονιά για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να διεκδικήσει τη διάκριση. "Θα προσπαθήσω φέτος να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και να κάνω εκεί μια καλή εμφάνιση. Με αγχώνει λίγο η αλλαγή της κατηγορίας, όμως, σε φυσιολογικό βαθμό, γιατί από τα 5.000 μ. βάδην θα ανέβω στα 10.000 μέτρα. Ωστόσο έχω στο μυαλό μου την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 10.000 μ. βάδην, που μου επιτρέπει να πιστεύω πως την επόμενη σεζόν θα μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου". Η αθλήτρια από την Μυτιλήνη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο πετυχαίνοντας στον πρώτο από τους δύο αγώνες ατομικό ρεκόρ (22.46.13). Η νεαρή στα 10.000 μ. βάδην έχει ατομικό ρεκόρ 48.17.60 από το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20, στα Τρίκαλα.

 

Η συγκινητική ανακοίνωση απο  την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Λέσβου:

 

Χάλκινη Ολυμπιονίκης Νέων στα 5000μ. Βάδην η ΄Ολγα Φιάσκα
΄Ελαμψε το άστρο της στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε και στους δύο αγώνες που συμμετείχε η ΄Ολγα Φιάσκα της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που πραγματοποιήθηκαν στο μακρινό Μπουένος ΄Αϊρες της Αργεντινής στα 5000μ. Βάδην.

Ο πρώτος της αγώνας ήταν την περασμένη Παρασκευή (12/10/2018), όπου τερμάτισε στην 3η θέση με ατομικό ρεκόρ 22.46.13. Κατά τον χθεσινό (16/10/2018) δεύτερο αγώνα της τερμάτισε στην 2η θέση με επίδοση 23.23.89 και κατέκτησε το ΧΑΛΚΙΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, με βάση το μέσο όρο των δύο εμφανίσεών της στην απόσταση.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την χαρά την συγκίνηση και την περηφάνια που μας χάρισε, εκπροσωπώντας επάξια τη Λέσβο και την Ελλάδα μας και με μεγαλείο ψυχής ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Τι να πρωτοπούμε γι΄αυτό το κορίτσι!!!
Παρά το νεαρό της ηλικίας της λειτουργεί σαν μια μεγάλη και γεμάτη εμπειρίες από τα χρόνια αθλήτρια!!!

Καταπληκτικό ταλέντο, σεμνή, ταπεινή, με πείσμα, υπομονή, επιμονή, σοβαρή και σκληρή δουλειά, σε συνθήκες καθόλου ευνοϊκές πολύ δύσκολες και καθόλου ανάλογες με αυτές των μεγάλων σχολών του βάδην των αθλητριών που συναγωνίζεται, με την τέλεια τεχνική της , τηρώντας τους κανονισμούς του επίπονου και ιδιαίτερα απαιτητικού αγωνίσματός της, με πειθαρχία, μεθοδικότητα και πάνω από όλα αγάπη γι΄αυτό που κάνει, αφήνει όλους μας άφωνους με τα αποτελέσματά της.

΄Εχοντας πάντα δίπλα της, στην καθημερινή της δύσκολη προετοιμασία - αγώνες, τον αξιέπαινο καθοδηγητή-εμψυχωτή-προπονητή της Αθλοκίνησης και Ομοσπονδιακό του ΣΕΓΑΣ Γρηγόρη Κοντό, που συνεχίζει να γράφει ιστορία με τις επιτυχίες των αθλητών – τριών του, βάζουν τους στόχους τους και με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εργατικότητα, συνεχίζουν την προσπάθεια της κατάκτησής τους.

Συνοδοιπόροι και υποστηρικτές φύλακες άγγελοι στο πλευρό της, σ΄όλα τα βήματα των προσπαθειών της, η επίσης αξιέπαινη οικογένειά της, οι γονείς της Σπύρος και Μυρσίνη, που την στηρίζουν με κάθε τρόπο, όπως και όλα τα παιδιά τους, σε όλες τις ανάγκες που απαιτούνται για να φέρνει εις πέρας αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Λέσβου
Συγχαίρει την ΄Ολγα Φιάσκα για την θριαμβευτική της επιτυχία, τον προπονητή της Γρηγόρη Κοντό, με την ευχή να είναι πάντα υγιής και οι δυο τους και να συνεχίζουν να βαδίζουν και στους επόμενους αγώνες της ζωής τους με τα καλύτερα-μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θερμά συγχαρητήρια στο σωματείο της και σ΄όλη την οικογένεια της, που είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

 

 

To  υπέροχο μήνυμα της οικογένειας της Όλγας προς τον προπονητή Γρηγόρη Κοντό:

Η συνεργασία μας ως οικογένεια με τον Γρηγόρη ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια περίπου πρώτα με την Μιχαελα και στην συνέχεια με την Όλγα. Σε όλη αυτή την κοινή πορεία μας, είχαμε ένα κοινό στόχο, ότι γίνει να είναι το καλύτερο για τα παιδιά. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές αλλά με καλή θέληση τις προσπερνούσαμε και πηγαίναμε παρά κάτω. Ο καθένας από την πλευρά του έκανε το καλύτερο δυνατό, εκείνος ως προπονητής και εμείς ως γονείς ο καθένας στον ρόλο του, χωρίς να επεμβαίνει ο ένας στη δουλειά του άλλου και πάνω από όλα να υπάρχει εμπιστοσύνη, αλλιώς δεν θα υπήρχε και το σωστό αποτέλεσμα. Και φτάνοντας στην χθεσινή μέρα θέλω να πω ότι χωρίς την βοήθεια του δεν θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά. Θυμάμαι όταν ξεκίνησε η χρονιά τα πρώτα του λόγια. "Για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει, πρέπει να κουραστεί, να ματώσει μέσα στο γήπεδο, είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε να δουλέψετε μαζί μου? " και βέβαια αυτό που του είπαμε ήταν, αφού θέλει το παιδί το θέλουμε κι εμείς. Έτσι λοιπών ξεκίνησε η χρονιά αυτή. Εκείνος δίπλα της προσπαθούσε να βρει τρόπους και λύσεις για να βγει η προετοιμασία όσο καλύτερα γίνετε, η Όλγα πάντα να τον ακούει, σωστός στρατιώτης. Με ένα του βλέμμα με μια του κίνηση, ήξερε ακριβώς τι ήθελε εκείνος από εκείνη το ίδιο και αυτός απο αυτή. Και όταν η Όλγα άκουγε από κάποιους να αμφισβητούν τον προπονητή της και την δουλειά του, τόσο πιο πολύ πεισμωνε ,τόσο πολύ νευριαζε. Και πάντα μου έλεγε , (ότι κάνω δεν το κάνω μόνο για μένα, αλλά και για τον προπονητή μου , που χωρίς αυτόν το νησί δεν θα ήξερε τι σημαίνει στίβος, για την ιστορία του και για όλη την πορεία του.) Φεύγοντας για Αργεντινή το παιδί δεν τον είχε μαζί του, η Ομοσπονδία δεν τον επέλεξε ως βασικό μέλος ,όμως εκείνος δεν την άφησε μόνη της, πήγε ήταν δίπλα της και στους δύο αγώνες. Εχθές μετά τον αγώνα δεν πρόλαβαν να μιλήσουν ούτε καν να την αποχαιρετήσει, έπρεπε να φύγει αμέσως στο αεροδρόμιο, βλέπετε οι μέρες πολλές και τα εξοδα ακομα περισσότερα. Αυτός λοιπών είναι ο Γρηγόρης Κοντός, πάντα δίπλα στους αθλητές του, αν το θέλουν και αυτοί φυσικά. Νσ προσπαθεί και να αγωνίζεται τόσα χρόνια σε κάτι που αγαπά τόσο πολύ και έχει δώσει την ζωή του σε αυτό , και αυτό λέγετε κλασικός αθλητισμός. Σε ευχαριστούμε πολύ!!!

--------

Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Λέσβου


Ο Δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, συγχαίρουν θερμά την αθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, Όλγα Φιάσκα, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 5 χιλιόμετρα βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στο Μπουένος Άιρες. Συγχαίρουν ακόμη θερμά τον προπονητή της Γρηγόρη Κοντό, καθώς και τους γονείς της αθλήτριας για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που της παρέχουν και εύχονται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

 

X.Αθανασίου Βουλευτής Λέσβου

Το νησί της Λέσβου βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο σημαντικών γεγονότων, αυτή τη φορά όμως για μια αθλητική επιτυχία παγκόσμιου βεληνεκούς.
Η Λέσβια πρωταθλήτρια του βάδην  Όλγα Φιάσκα, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 5000μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Αργεντινή. Ο Κλασικός αθλητισμός στη Λέσβο έχει ιστορία , αναδεικνύοντας πολλούς σπουδαίους αθλητές γεμίζοντας περηφάνια το πολύπαθο νησί μας.
Σ΄αυτό το επίτευγμα βοήθησαν τα μέγιστα η οικογένεια της Όλγας, αλλά και ο προπονητής της Γρηγόρης Κοντός που πίστεψε σ΄ αυτή,  δουλεύοντας μαζί της αδιάκοπα, κάτω από δύσκολες συνθήκες και κατάφεραν να φτάσουν στο ψηλότερο βάθρο του αθλητισμού.
Ο κ. Αθανασίου, απευθυνόμενος στην ίδια την αθλήτρια τόνισε:
«Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τις χαρές που μας έδωσες. Ο Ελληνικός αθλητισμός θα βρίσκεται πάντοτε ψηλά όταν υπάρχουν άνθρωποι όπως εσένα. Έδειξες σε όλους μας, πως με τη σκληρή δουλειά, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Σε διαβεβαιώνω ότι όλοι οι Λέσβιοι θα είμαστε πάντα κοντά σου για να σου προσφέρουμε απλόχερα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, οτιδήποτε χρειαστείς. Τέλος, σου εύχομαι να συνεχίσεις να τιμάς την Ελληνική σημαία και να προβάλλεις την πατρίδα μας διεθνώς».

 

Τομεακό Συμβούλιο KNE Λέσβου

Πολλά συγχαρητήρια στη νεαρή αθλήτρια Όλγα Φιάσκα, για το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στα 5χλμ βάδην, στο Μπουένος Άιρες.
Καλή δύναμη για τη συνέχεια, με πολλές επιτυχίες.

Μοιράσου το άρθρο!