Αθλητικά

29/02/2016 - 07:27

Τρίποντο για τον Αιολικό

Κ

αλύτερος ο Αιολικός στην αναμέτρηση με τον Βύζαντα Μεγάρων, πήρε δίκαια τη νίκη με σκορ 2-0 και παραμένει σε επαφή με τους πρωτοπόρους, πλησιάζοντας τον Παναργειακό και διατηρώντας τη διαφορά με τη Σπάρτη.
Στο ντεμπούτο του Πέτρου Μίχου στο πρωτάθλημα, έπειτα από το πρώτο του ματς στον πάγκο των "κυανόλευκων" μεσοβδόμαδα στον τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου, η ομάδα της Μυτιλήνης έφτασε σε ένα... επαγγελματικό 2-0 απέναντι σε έναν Βύζαντα, που έδειξε διάθεση, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Πουρή.


Ο Αιολικός έπαιξε αγχωμένα στο ξεκίνημα και σε αυτό ίσως να συντέλεσε και η αναγκαστική αλλαγή του Παπαζούδη, μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, με τον κεντρικό αμυντικό των Μυτιληνιών να αισθάνεται ενοχλήσεις στην επιστροφή του μετά από τραυματισμό, αποχωρώντας μετά την πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ο Μίχος πέρασε άρον-άρον τον Καδή και ο Αιολικός και προσπάθησε να "φτιάξει" παιχνίδι στην εστία των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως να δημιουργεί αξιόλογη τελική προσπάθεια στα πρώτα 25 λεπτά. Γυρόφερνε όμως την περιοχή του Βύζαντα και φαινόταν πως είναι θέμα χρόνου να βγει μια ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια και να μπει ένα γκολ. Όπως και έγινε, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν ο Μίχος επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Σίμωση, που γύρισε όμορφα το κορμί του και πλάσαρε στην έξοδο τον τερματοφύλακα Αρχοντάκη για το 1-0!


 
Ο Βύζας συνέχισε να μην απειλεί και ο Αιολικός είχε εξαιρετική χαμένη ευκαιρία με τον Τσιλιγγίρη στο 45ο λεπτό, όμως το δεύτερο γκολ δεν ήρθε. Και στην επόμενη φάση, τα πράγματα δυσκόλεψαν για την ομάδα της Μυτιλήνης, αφού σε μια κόντρα επίθεση, ο Κρητικός ανέτρεψε τον προσωπικό του αντίπαλο, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη, με τον Αιολικό να μένει με 10 παίκτες στο γήπεδο!


Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μίχος αναγκάστηκε να περάσει στο ματς τον Σαλταμάρα αντί του Μανουσάκη, ώστε να καλύψει την απώλεια στα μετόπισθεν. Ο Αιολικός κρατούσε εύκολα τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από την εστία του Πουρή και στο 60ο λεπτό επανήλθε η αριθμητική ισορροπία, έπειτα από μια φάση που στιγματίστηκε από τις αποφάσεις του διαιτητή. Ο Κέρη έβγαινε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Αρχοντάκη, ο Μακρής τον ανέτρεψε καθαρά από πίσω ως τελευταίος αμυντικός, αλλά ο Αντιπαριώτης έδειξε αρχικά κίτρινη κάρτα, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες στους ανθρώπους του Αιολικού. Τελικά, με υπόδειξη του α' βοηθού Ρούντου, ο ρέφερι άλλαξε την απόφασή του και έβγαλε την κόκκινη από το τσεπάκι του! Στην εκτέλεση φάουλ που ακολούθησε, ο Μίχος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι (62'). Ακολούθως, ο Βύζας έχασε πολύ καλή ευκαιρία, την πρώτη του ουσιαστικά, όταν ο Λιούρας βρέθηκε τετ α τετ με τον Πουρή, αλλά ο τερματοφύλακας του Αιολικού απέκρουσε (67').
 
Αμέσως μετά, ο Κέρη με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 2-0 και "κλείδωσε" τη νίκη του Αιολικού επί του Βύζαντα. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Αιολικός δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες, ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 80ο λεπτό, η ομάδα της Μυτιλήνης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λαλά μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Αντιπαριώτης δε συγκινήθηκε. Στο 89' ο Λαλάς βρέθηκε στη μικρή περιοχή, έφερε την μπάλα σε θέση βολής, αλλά ο τερματοφύλακας Αρχοντάκης απέκρουσε ενστικτωδώς.
Το τελικό 2-0 βρήκε τους παίκτες του Αιολικού αγκαλιασμένους, μαζί με όλο το τεχνικό τιμ, να φωνάζουν "ΑΙΟ", σε μια κίνηση που έφτιαξε και τον κόσμο, που είδε ξανά μετά από καιρό πάθος και δυναμισμό στο παιχνίδι της ομάδας.
Συνθέσεις:
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Μίχος): Πουρής, Κρητικός, Καλαγκάνης, Μπακάλης, Βαγγελής, Παπαζούδης (3’ λ.τρ. Καδής), Τσιλιγκίρης (70’ Λαλάς), Μίχος, Σίμωσης, Κέρη, Μανουσάκης (46’ Σαλταμάρας)
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (Ασπρογέρακας): Αρχοντάκης, Ατματζίδης, Ρόππας, Ρούμπο, Μακρής, Τσονκόφ, Αλεβιζάτος (50’ Παιδάκης), Ρόγκας (64’ Μεϊμαρίδης), Κλωναρής (68’ Κολιόπουλος), Κουσίδης, Λιούρας

 

 

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!