Αθλητικά

21/06/2020 - 08:10

UEFA: Το μήνυμα του Δημήτρη Παπαδόπουλου σε πρόσφυγες στη Λέσβο

Ημέρα αφιερωμένη σε όλους εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις… εστίες τους. Με πρωτοβουλία της UEFA Foundation for Children ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 2004, Δημήτρης Παπαδόπουλος, μίλησε με παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με πολλά παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο και να τους πει τη δική του ιστορία.

Σε ηλικία 9 χρονών, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 2004 ήρθε από το Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα και –όπως δήλωσε– τα πρώτα χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, γιατί δεν γνώριζε καλά την γλώσσα.

Το ποδόσφαιρο, ωστόσο τον βοήθησε να κοινονικοποιηθεί και να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά του.

«Μιλώντας με τα παιδιά προσφύγων, προσπάθησα να μεταφέρω το μήνυμα ότι ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας. Δεν πρέπει ποτέ να παρατήσουμε τα όνειρά μας. Μπορούμε να είμαστε αυτό που ονειρευόμαστε», είπε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Θυμίζουμε ότι η χθεσινη (20.06.2020) Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 και τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

 
 

newsit.gr

Μοιράσου το άρθρο!