Αθλητικά

18/12/2011 - 08:20

Βύζας Μεγάρων - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 1-1

Τη δεύτερη εκτός έδρας ισοπαλία της στο πρωτάθλημα έκανε σήμερα η ΑΕΛ Καλλονής, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Βύζαντα Μεγάρων, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League, παρουσία 600 περίπου φιλάθλων.

Ο Ελληνοβραζιλιάνος τεχνικός της ΑΕΛΚ, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, παρέταξε την ίδια 11άδα όπως και στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, με τη μόνη διαφορά ότι στο χώρο της μεσαίας γραμμής, τη θέση του τιμωρημένου από κάρτες Κριπιντίρη, πήρε ο Χατζόπουλος.

Το παιχνίδι διεξήχθη υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν άθλιος, παραπέμποντας σε γήπεδα τοπικού πρωταθλήματος, και οι παίκτες κινδύνευαν  ανά πάσα στιγμή να τραυματιστούν. Παρ' όλα αυτά όμως η Καλλονή θέλοντας πολύ ένα ακόμη διπλό μετά εκείνο στις Σέρρες, μπήκε δυνατά και στο 4ο μόλις λεπτό ο Dos Santos επιχείρησε κάτι σαν σέντρα σουτ, και παρά λίγο ο αμυντικός του Βύζαντα, Αρκουμάνης να βάλει αυτογκόλ, όμως τελευταία στιγμή πέταξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Μόλις δυο λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Μανούσου να απειλήσει με μια κεφαλιά που όμως την απέκρουσε ο Μητρογιάννης. Στο 9ο λεπτό μετά από κόρνερ ο προωθημένος Χατζόπουλος έστειλε την μπάλα άουτ καρδιοχτυπώντας και πάλι την άμυνα των γηπεδούχων. Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως της Καλλονής ήρθε στο 40ο λεπτό, όταν ο Μανουσάκης βρέθηκε απέναντι από τον Μητρογιάννη, μετά από λάθος στην άμυνα του Βύζαντα, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε.

Το πρώτο ημίχρονο κάπου εκεί ολοκληρώθηκε, με την Καλλονή να έχει τις ευκαιρίες, όμως τον Βύζαντα να κρατάει την μπάλα κατά διαστήματα στο χώρο του κέντρου και να ισορροπεί. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι οι γηπεδούχοι επιδίδονταν σε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, πράγμα που δυσχέραινε τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΛΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως επεφύλασσε δύο τέρματα, ένα για κάθε ομάδα. Η Καλλονή ήταν αυτή που μπήκε και πάλι δυνατά στο παιχνίδι, αφού δύο μόλις λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μανουσάκης έκανε την κεφαλιά και ο Καρακώστας έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μητρογιάννη.

Στη συνέχεια αφού υπήρξε ένα διάστημα που παιζόταν το παιχνίδι συνεχώς στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ηλιόπουλος στο 61ο λεπτό δέχθηκε την μπάλα στην περιοχή μετά από μια εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ των γηπεδούχων, και στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ της Καλλονής, άνοιξε το σκορ με σουτ που επιχείρησε.

Παρ' όλα αυτά όμως η Καλλονή έδειξε πως δεν επηρεάστηκε και μόλις δύο λεπτά αργότερα από την επίτευξη του τέρματος από τους γηπεδούχους, ο Leozinho, πήρε την μπάλα και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, που όμως μπλόκαρε ο Μητρογιάννης. Κάπου εκεί ο Λουτσιάνο, πέρασε στο παιχνίδι τους Τριανταφύλλου και Βλαστέλλη στις θέσεις των Dos Santos και Leozinho αντίστοιχα θέ,λοντας να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Και πράγματι, σε ακόμη ένα παιχνίδι οι αλλαγές του Ελληνοβραζιλιάνου τεχνικού,  επέφεραν θετικό αποτέλεσμα αφού πέντε λεπτά μετά την είσοδο του, ο Τζίμης Βλαστέλλης,  δέχτηκε την μπάλα από μια σέντρα του Χατζόπουλου, και χωρίς να την αφήσει να χτυπήσει στο έδαφος, έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ, κάνοντας το 1-1 με την μπάλα να καταλήψει στο παραθυράκι της εστίας του Μητρογιάννη.

Η Καλλονή σε αυτό το σημείο άρχισε να πιέζει όλο και περισσότερο για την επίτευξη ενός ακόμα τέρματος, που θα της χάριζε τους 3 βαθμούς της νίκης. Στο 86ο λεπτό ο Βλαστέλλης πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στα σώματα και κατέληξε στον Τριανταφύλλου, ο οποίος βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής μόνος με τον τερματοφύλακα, όμως ο Μητρογιάννης εξουδετέρωσε το σουτ του. Η μπάλα, ωστόσο, δεν απομακρύνθηκε, και έφτασε στα πόδια του Χατζόπουλου, ο οποίος έκανε το σούτ, με τον Μητρογιάννη να σώζει δύο φορές την εστία του καθώς μετά την πρώτη του επέμβαση η μπάλα έφτασε εκ νέου στον Χατζόπουλο, όμως εκείνο έδιωξε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια τα υπόλοιπα λεπτά ήταν αρκετά "νευρικά", με πολλές διακοπές, πράγμα που εμπόδιζε στο να παιχτεί ποδόσφαιρο, και μάλιστα σε έναν τόσο άθλιο αγωνιστικό χώρο.

Στα αξιοσημείωτα και ευχάριστα της αναμέτρησης για την ΑΕΛΚ δεν ήταν μόνο ότι ο Βλαστέλλης επέστρεψε ξανά στα γκολ, αλλά ότι και ο Στάθης Προβατίδης έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΛΚ σε επίσημο παιχνίδι, μετά τον τραυματισμό του.

Πλέον η ΑΕΛΚ παίρνει το δρόμο της επιστροφής, καθώς έχει μόνο δύο μέρες καιρό να ετοιμαστεί για το πολύ μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης για το Κύπελλο Ελλάδας για τη φάση των ''32'' κόντρα στον Πανιώνιο στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης,  όπου αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρου του νησιού και το γήπεδο να είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Συνθέσεις:

Βύζας Μεγάρων (Δημήτρης Οικονόμου): Μητρογιάννης, Γκούμας, Αρκουμάνης, Μουστάκης(93'Νταντάμης), Λίτσης(85'Ρούσος), Ροβίθης(79'Στρατάκης), Πέτρου, Μωυσίδης, Πλάτανος, Χριστοφιλέας, Ηλιόπουλος.

Καλλονή (Λουτσιάνο ντε Σόουζα): Σουλογάνης, Καρακώστας, Τραορέ, Τζιωρτζόπουλος, Σκάγκλια(76' Προβατίδης), Χατζόπουλος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο(69'Βλαστέλλης), Μανούσος, Μανουσάκης, Ντος Σάντος(65' Τριανταφύλλου).

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

Μοιράσου το άρθρο!