Αθλητικά

12/11/2013 - 09:45

Ζει στη Λέσβο και είναι ο αθλητής της καρδιάς μας! 19ος στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

yle="text-align: justify;">Μεγάλη διάκριση για τον κλασικό αθλητισμό της Λέσβου από Μαροκινό αθλητή μεγάλων αποστάσεων του Α.Σ «Αθλοκίνηση» Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, ο HMAIDOUCH HOUSSEIN τερμάτισε 19ος στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, η διεξαγωγή του οποίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τις συμμετοχές να υπερβαίνουν τις 31000, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.
Με χρόνο 2:39:05 ο Μαροκινός αθλητής της «Αθλοκίνησης» κατέκτησε την 19η θέση στη γενική κατάταξη, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών, για αθλητή της Λέσβου. Να σημειωθεί πως ο HMAIDOUCH είχε μείνει εκτός προπονήσεων για δύο εβδομάδες πριν τον αγώνα εξαιτίας τραυματισμού, πράγμα που επηρέασε αρκετά την προετοιμασία του, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Ποιος είναι ο HOUSSEIN HMAIDOUCH
Έφυγε από το Μαρόκο πριν από τέσσερα χρόνια μαζί με έναν φίλο και συναθλητή του. Ακολουθώντας τους μεταναστευτικούς δρόμους προς την Ευρώπη πέρασε από τη Λέσβο, όπου και διέμεινε καταθέτοντας αίτημα Πολιτικού Ασύλου. Από τότε η αίτησή του εκκρεμεί και διαμένει στο νησί με προσωρινή άδεια παραμονής η οποία ανανεώνεται κάθε εξάμηνο. Εγκλωβισμένος στο ιδιότυπο αυτό καθεστώς της διαδικασίας του πολιτικού ασύλου ο αθλητής αδυνατεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες. Χαρακτηριστικό είναι πως ο συναθλητής του, με τον οποίο ταξίδεψαν μαζί από το Μαρόκο, αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Ισπανίας διεκδικώντας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο HMAIDOUCH δήλωσε: «Το όνειρό μου είναι οι Ολυμπιακοί στο Ρίο Ντεντζανέιρο. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αγωνιστώ με τα χρώματα καμίας χώρας. Δεν μπορώ ούτε καν να τρέξω σε αγώνες εκτός Ελλάδος. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας θεωρείται αρκετά δύσκολος αγώνας και λόγω τραυματισμού δεν πήγα όσο καλά προετοιμασμένος θα ήθελα. Τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη κατάφερα να τερματίσω 4ος. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Χάρη Πετρόπουλο και την «Αθλοκίνηση» για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια».
Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το ταλέντο αλλά και για το ήθος του HOUSSEIN μίλησε ο προπονητής του Χάρης Πετρόπουλος, τονίζοντας πως: «είναι πραγματικά ένας αθλητής με σπάνιο ταλέντο και πάνω απ' όλα με εξαιρετικό ήθος. Θεωρώ πως το όνειρό του για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι εφικτό, αρκεί να έχει την κατάλληλη στήριξη και να λυθεί το θέμα με το άσυλο. Αυτή τη στιγμή ο αθλητής δεν έχει την παραμικρή οικονομική στήριξη από πουθενά και καταφέρνει να έχει πολύ σημαντικές διακρίσεις. Ακόμα και τα έξοδα συμμετοχής στους αγώνες καλύπτονται ουσιαστικά από φίλους».

 

 

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!