Βιβλίο

27/08/2021 - 20:30

"Γράμματα στην Αθανασία" - Παρασκευή 27 Αυγούστου στο Δημοτικό Κήπο

Την Παρασκευή στις 27 Αυγούστου στις 20:30, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γρηγόρη Μολυβιάτη, "Γράμματα στην Αθανασία" με λογοτεχνική – ποιητική χροιά. Η παρουσίαση αυτή θα έχει και την μουσική της διάσταση. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού ο συγγραφέας του είναι και γνωστός μουσικοδιδάσκαλος της πόλης μας και κιθαρωδός. Μετά από το βιβλίο του ‘’Rock, από τον Μισισιπή στην Λέσβο’’, που κυκλοφόρησε το 2019, από τις εκδόσεις Μύθος, η συνεργασία αυτή μας φέρνει και το λυρικό βιβλίο αυτό. Προλογίζει ο Δημήτρης Νικορέτζος, καθηγητής αστροφυσικής, πολυβραβευμένος ποιητής, καταξιωμένος ερευνητής, δοκιμιογράφος και κριτικός της λογοτεχνίας. Ο οποίος γράφει μεταξύ άλλων για τον Γρ. Μολυβιάτη, «Προβάλλεται, ο αυθεντικός ποιητής, χωρίς, ίσως, ο ίδιος να υποψιάζεται τις προεκτάσεις του, και – από την πλευρά μου προσωπικά- με το όποιο πνευματικό κύρος μου προσήκει, του το προσυπογράφω και με τα δύο μου χέρια».     

         

δδ

Στην παρουσίαση θα πάρουν μέρος, μιλώντας για το βιβλίο, ο Δημήτρης Μπούμπας, συγγραφέας και πρόεδρος της «Εταιρίας Αιολικών Μελετών», (Δρ. Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου), η Πέρθα Καλέμη, ποιήτρια, ο Άγγελος Μουζάλας, εκδότης. Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Ντέσσυ Κομνηνού, ηθοποιός, και η θεατρολόγος- ηθοποιός ΑθαΝάσια Δαφιώτη.  Την εκδήλωση επίσης πλαισιώνουν ενεργά  οι Παναγιώτα Παπαχρυσού και ο Γιάννης Ταξίδης,  εξόν από τις ιδιότητες των σπουδών τους, (χωροτάκτης πολεοδόμος μηχανικός, και μουσικολόγος αντίστοιχα), τούτη τη φορά με την ξεχωριστή ενασχόληση αυτή του ερασιτέχνη μουσικού.  

Τον συντονισμό της παρουσίασης έχει αναλάβει ο Μίκος Πεσμαζόγλου.

Κλείνουμε με τα λόγια του Δημήτρη Νικορέτζου, για τον  ποιητικό λόγο του συγγραφέα Γρηγόρη Μολυβιάτη, και το παρουσιαζόμενο έργο του, Γράμματα στην Αθανασία«Η εσωτερική του ‘’ύφανση’’ είναι μεταξωτή και είμαι βέβαιος πως έχει πολλά να προσφέρει στα λεσβιακά γράμματα, όχι μόνο ως μουσικός, μα και σαν ποιητής».  

δφ

Μοιράσου το άρθρο!