Βιβλίο

20/12/2023 - 17:00

«Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως» εκδήλωση από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης "Ευγενία Κλειδαρά" διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 17.00.

Ενόψει της 21ης Δεκεμβρίου που είναι η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου η βιβλιοθήκη συμμετέχει στη Δράση «Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως».

Τα βιβλία θα δοθούν στο Δημοτικό Σχολείο Χυδήρων για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης και θα συγκεντρώνονται στο χώρο της βιβλιοθήκης καθ' όλη την διάρκεια των εορτών.

Θα ακολουθήσει αφήγηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού “ Τα Χριστούγεννα της Λάρδαλης” της Μάγδας Δεδούση.

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο της ακόλουθης εκστρατείας:

Το ELNIPLEX και η πολυάριθμη ομάδα βιβλιοπωλείων από όλη την Ελλάδα «Είμαστε το Βιβλιοπωλείο ΣΟΥ» οραματίστηκαν, συνεργάστηκαν και κάνουν πράξη μια μοναδική ιδέα.

ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΜΕ την 21η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου για το βόρειο ημισφαίριο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ως ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ με τους αγαπημένους μας, τους φίλους μας, τους μαθητές μας, τα παιδιά μας.

Αγόρασε ένα βιβλίο

Αντάλλαξε ένα βιβλίο

Δανείσου ένα βιβλίο

Δάνεισε ένα βιβλίο

Χάρισε ένα βιβλίο. Δυνάμωσε το φως.

Δυναμώνουμε το φως σε νου και καρδιά με τα βιβλία!

Στο πρότυπο του σπουδαίου Ισλανδικού εθίμου Jolabokaflod, της Χριστουγεννιάτικης Βιβλιοπλημμύρας, όπου εδώ και 80 περίπου χρόνια όλοι σχεδόν οι Ισλανδοί αγοράζουν, ανταλλάσσουν και διαβάζουν βιβλία την παραμονή των Χριστουγέννων, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καθιερωθεί και στην Ελλάδα και στην Κρήτη μια τέτοια ημέρα που θα υψώσει τη φιλαναγνωσία ως τον ουρανό!  

Μοιράσου το άρθρο!