Βιβλίο

08/03/2023 - 09:26

Η εκδήλωση Φιλαναγνωσίας του Αναγνωστήριου Αγιάσου "έκλεισε την πόρτα της μοναξιάς"....

Την Κυριακή, 05/03/2022, το Πνευματικό Κέντρο Αγιάσου η «Ανάπτυξη» σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα  «Visit Agiasos», στο πλαίσιο υλοποίησης της πρότασης, «Ανοίγει ένα βιβλίο κλείνει μια πόρτα μοναξιάς: Σχεδιασμός, ιδέα, ιστορία, φαντασία, δημιουργία και γραφή. Τα κλειδιά της επιτυχημένης ανάγνωσης», πραγματοποίησε εκδήλωση Φιλαναγνωσίας στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου.

Σε ζεστό και φιλικό κλίμα παρουσιάστηκαν τα ονόματα των συμμετεχόντων της δράσης. Με διάθεση άκρως συγκινητική συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη ως τον Έβρο, κατάφεραν να ενωθούν δια ζώσης, αλλά και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσα στη μεγάλη αγκαλιά του Αναγνωστηρίου και να γίνουν μια παρέα. Άνθρωποι που μοιράστηκαν την αγάπη τους για το βιβλίο, που φώτισαν με τις σκέψεις τους τα σκοτάδια και έδωσαν ελπίδα για το μέλλον.

Συνοδοιπόροι από την πρώτη στιγμή στο ταξίδι Φιλαναγνωσίας του Αναγνωστηρίου, η κ. Ζήση Αναστασία, Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που σε συνεργασία με την κ. Χατζηδανιήλ Κλειώ, Υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου, πλαισίωσαν επιστημονικά την εκδήλωση. Για μια ακόμη φορά η αλληλεπίδραση πολλών και διαφορετικών ανθρώπων έγινε η αιτία να αντιληφθούμε βαθύτερα τα οφέλη της Φιλαναγνωσίας σε ευρύτερο πλαίσιο.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά και διατίθεται προς προβολή μέσω του καναλιού YouTube της Visit Agiasos.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους ανθρώπους που μας στήριξαν με την παρουσία τους.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μοιράσου το άρθρο!