Βιβλίο

19/06/2020 - 06:59

Λεσβιακό  Πολύπτυχο

Λεσβιακό  Πολύπτυχο.                                                                                                                       

Από  την Ιστορία, την Τέχνη και την Λογοτεχνία.                                                                                 

Τον Τόπο μας που αγαπάμε και τον καυκιόμαστε,  ας  τον  γνωρίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Την Ιστορία, τον Πολιτισμό, τους ανθρώπους που τον σημάδεψαν,  καλά είναι να τα μαθαίνουμε, από  συγγραφείς που τα  ερεύνησαν με πάθος και αξιοπιστία. 

Οι  Φίλοι  Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής  Δημιουργίας  προτείνουν το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Συντοπίτη μας Γιάννη  Κοντή  ( 1910—1975 )  <<ΛΕΣΒΙΑΚΟ  ΠΟΛΥΠΤΥΧΟ >>,  σαν  μία από τις πιο  σημαντικές πηγές γνώσης  για τη Λέσβο. 

δσ

Πρωτοεκδόθηκε  το 1973 αλλά  σύντομα εξαντλήθηκε.

  Επανεκδόθηκε από την <<ΑΙΟΛΙΔΑ >> το  2011 και κυκλοφορεί  στα  βιβλιοπωλεία, στην διάθεση κάθε συντοπίτη η επισκέπτη ( που  θέλει  να  γνωρίζει, όσα δημιούργησαν οι άνθρωποι που έζησαν στο νησί πριν από εμάς), να το διαβάσει ή να το ξαναδιαβάσει.

 Για τον Γιάννη Κοντή παραθέτουμε σύντομο βιογραφικό από τον Κώστα Μίσσιο, καθώς και λίγα λόγια για το Λεσβιακό Πολύπτυχο  από τους  Π.Δ.Μιχαηλάρη, Μίμη Ελευθεριάδη και Κλεάνθη Παλαιολόγο.

Ακόμα ο αρχιτέκτονας Στρατής Φραντσέσκος σε πρόσφατη ανάρτησή του γράφει << Πρόκειται για σημαντική έκδοση, γραμμένη σε εξαιρετική γλώσσα. Ο αναγνώστης μπορεί να κατατοπιστεί σχετικά με την ιστορία του νησιού, τις αρχαιότητες και το πολιτισμό του >>.

Μοιράσου το άρθρο!