Βιβλίο

24/01/2020 - 06:52

Λόγια της Άμμου από την Πόπη Κλειδαρά

Οι Εκδόσεις Πηγή και η ποιήτρια από τη Μυτιλήνη Πόπη Κλειδαρά παρουσιάζουν τη νέα της ποιητική συλλογή, με τίτλο "Λόγια της Άμμου".

Οπισθόφυλλο

Λόγια με πολλές αποχρώσεις απόδρασης… Λόγια σαν καλές αναμνήσεις… Λόγια που μένουν εδώ, λόγια που ενώνουν, λόγια που χωρίζουν, λόγια που λένε οι άνθρωποι για να κρατήσουν ζωντανά τα αισθήματα, λόγια που είναι άφθαρτα στην αρχή, αλλά στο τέλος υποτάσσονται στη φθορά του χρόνου και σιωπούν.
Λόγια που σκορπάνε σαν βλέμματα, λόγια που συνειδητοποιούν, λόγια που φιλοσοφούν, λόγια που χαίρονται, λόγια που λυπούνται, μα μια μέρα σβήνουν και χάνονται. Και μένει μόνο η ομορφιά της στιγμής, που διαρκεί όσο τα συγκρατούμε βαθιά στην ψυχή μας…
Λόγια που προσεγγίζουν πορείες ανθρώπων. Γιατί κάθε άνθρωπος βιώνει αλλιώς τη ζωή… αλλιώς τον έρωτα… γιατί αγαπά με τον τρόπο του και κουβαλάει τις μνήμες του σαν Λόγια της άμμου…

«όμως να που παρέρχεται ο χρόνος
σέρνει τα κιτρινισμένα φύλλα
και στο κατώφλι μας μια άχρωμη αυγή
φτιάχνει το πορτρέτο του θανάτου»

Η Ποιήτρια

Η Πόπη Κλειδαρά γεννήθηκε το 1987 στη Μυτιλήνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συμμετέχει σε συλλογικές ανθολογίες ποίησης και διηγημάτων. Αρθρογραφεί, ενώ κείμενα και ποιήματά της φιλοξενούνται σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες. Πρόσφατα δημοσίευσε μια συλλογή λογοτεχνίας microfiction. Τα “Λόγια της Άμμου” είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή, αφού προηγήθηκαν οι “Οδύνες” το 2010. Είναι έγγαμη και μητέρα μιας κόρης.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Λόγια της Άμμου

Συγγραφείς: Πόπη Κλειδαρά
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 10 ευρώ
Σελίδες: 77
ISBN:
 978-960-626-087-2

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μοιράσου το άρθρο!