Βιβλίο

03/07/2022 - 19:00

Μυτιλήνη: 2η Έκθεση Βιβλίου «Στράτης Μυριβήλης» - Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Από 3 έως 11 Ιουλίου

Ο Δήμος Μυτιλήνης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού, σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία και τους Εκδοτικούς Οίκους της πόλης, στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2022, διοργανώνει και φέτος την Έκθεση Βιβλίου «Στράτης Μυριβήλης».

Η 2η Έκθεση Βιβλίου φέτος, η οποία είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουλίου.

Θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από τις 19:00 - 23:00.

Στη φετινή Έκθεση θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις και θα συμμετέχουν οι Εκδοτικοί Οίκοι «Αιολίδα» και «Μύθος», καθώς και τα βιβλιοπωλεία «Χατζηδανιήλ», «Book & Art», «Φωτίου» και »Συνδετήρας», τα οποία θα εκπροσωπούν ένα μεγάλο Εκδοτικό Οίκο των Αθηνών το καθένα. Λόγω της Έκθεσης, σε όλα τα βιβλιοπωλεία θα υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα λάβουν χώρα οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

- Κυριακή 3/7 στις 19:00: Εγκαίνια της Έκθεσης, παρουσία της εγγονής του Στράτη Μυριβήλη, Χριστίνας Αγγελοπούλου και παρουσίαση αποσπασμάτων από το Τραγούδι της Γης με τη συμμετοχή των Στρατή Πανούριου και Λήδας Ξυδιά.

- Δευτέρα 4/7 στις 20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Τα κορίτσια που γελούν» (Εύα Στάμου, Εκδόσεις Αρμός), Βιβλιοπωλείο «Φωτίου».

- Τρίτη 5/7 στις 20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Σμύρνη, Κυνήγι Μαγισσών» (Ισμήνη Μπάρακλη, Εκδόσεις Ψυχογιός), Βιβλιοπωλείο «Συνδετήρας».

- Τετάρτη 6/7 στις 20:00: Αφιέρωμα στη Μαρία Αναγνωστοπούλου και το βιβλίο «Μπορώ ακόμη να ονειρεύομαι», Βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ».

- Πέμπτη 7/7 στις 20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τζίμης στην Κυψέλη» (Χ.Α. Χωμενίδης, Εκδόσεις Πατάκη), Βιβλιοπωλείο «Book & Art».

- Παρασκευή 8/7 στις 20:00: Δραματοποίηση του βιβλίου «Θα έδινα τα πάντα» (Έλενα Αρτζανίδου, Εκδόσεις Ψυχογιός) και διαδραστικά παιχνίδια με τη συμμετοχή των Έφης Σπαντίδη, Μαρίας Μαραγκουδάκη, Θεατρικής Ομάδας «Ζουζούνια» και των παιδιών του ΚΔΑΠ «Puzzle», Βιβλιοπωλείο «Συνδετήρας».

  Στις 21:00: «Είναι τραγούδια», Χορωδία «Puzzle» (Μαρία Μαραγκουδάκη). Body Percussion και τραγούδια από τα παιδιά του «Puzzle» (Υπεύθυνη Προγράμματος Λένα Ποπ).

- Σάββατο 9/7 στις 20:00: Παρουσίαση του νέου τεύχους των «Αιολικών Χρονικών», Εταιρεία Αιολικών Μελετών και Βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ».

- Κυριακή 10/7 στις 21:30: Συναυλία με τους «B-FLAT».

- Δευτέρα 11/7 στις 20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Τ' Αδιάντροπα του Κλήδονα» (Παναγιώτης Σκορδάς, Εκδόσεις Μύθος) και αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα.

 

Μοιράσου το άρθρο!