Editorial

11/07/2015 - 07:24

Της αχαριστίας το ανάγνωσμα. Πρωταγωνιστεί η Αγλαΐα Κυρίτση!

yle="text-align: justify;">Όσοι παρακολούθησαν χθες βράδυ τη συζήτηση στη Βουλή  για το κείμενο της ελληνικής πρότασης και την εξουσιοδότηση της ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για τη σύναψη της δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας κατάλαβαν ότι ήταν ίσως η κρισιμότερη συζήτηση των τελευταίων ετών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε οριακή κατάσταση. Κουβαλάει στις πλάτες του την τύχη της χώρας. Το φορτίο δεν μπορούσε να το κρύψει. Η έκφρασή του, η φωνή του το πρόδιδαν.  Ας μην αναλύσουμε και ας μην κρίνουμε τα λάθη  της Κυβέρνησης στην παρούσα φάση.  Τα 251 «ναι» των Βουλευτών δείχνουν επιτέλους ότι όλοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και έχουν μπει στην άκρη μικροκομματικές διαφορές.
Αρκετοί αντάρτες από το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα ασχοληθούμε με την Αγλαΐα Κυρίστη. Η Αγλαΐα Κυρίστη ( επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης  Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμά και Βουλευτής Επικρατείας) δήλωσε «παρούσα» στη χθεσινή ψηφοφορία. 
 
Πόσο αχάριστη είσαι Αγλαΐα Κυρίτση; Αυτή ήταν η πρώτη μας σκέψη μόλις έγινε γνωστή η ψήφος της.  Τι ήταν η κα Κυρίτση πριν από 5 μήνες; Απολυμένη τηλεπαρουσιάστρια δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Την πήρε ο Αλέξης Τσίπρας και την έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας. Έγινε Βουλευτής χωρίς έξοδα, χωρίς να ιδρώσει. Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την υπόσχεσή του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Και τώρα η αγαπητή Αγλαΐα (και περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου) επέλεξε να πάει κόντρα στον Αλέξη Τσίπρα. Να του δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα (μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: δύο «όχι», οκτώ «παρών» και επτά απόντες από ΣΥΡΙΖΑ)
 
«Τσάμπα επανάσταση» αγαπητή Αγλαΐα . Επειδή είστε διορισμένη Βουλευτής και δεν έχετε εκλεγεί με τους ψήφους του Ελληνικού λαού γιατί δεν υποβάλετε την παραίτησή σας από το Βουλευτικό αξίωμα;  Η λογική αυτό λέει. Μήπως όμως σας αρέσει το «βόλεμα» ; 
 
Σε δήλωσή της η κα Κυρίτση αναφέρει: «Αυτό που κληθήκαμε να υπερψηφίσουμε έκανε τον καθένα από μας να αναμετρηθεί με τη συνείδηση και τις αρχές του. Και είναι μια αναμέτρηση εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά μέσα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
 
Η ψήφος μου δεν είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησης. Είναι μια ψήφος δύσκολη, που υπακούει στη συνείδησή μου και κυρίως στο «όχι» που με γενναιότητα διατράνωσε ο ελληνικός λαός.»
 
Με βάση το σκεπτικό της κας Κυρίτση οι Βουλευτές που ψήφισαν «Ναι» χθες βράδυ δεν έχουν άρχουν αρχές και συνείδηση. Ή μάλλον αναμετρήθηκαν και βρέθηκαν  μικρότεροι…. Μόνο η κα Κυρίτση έχει το πολιτικό ανάστημα…
 
 
Και η δήλωσή της καταλήγει: «Δηλώνω παρούσα στους αγώνες και τις μάχες που έρχονται για μια άλλη πορεία της χώρας με πρωταγωνιστή και κυρίαρχο το λαό».
 
Κα Κυρίτση κάντε τον αγώνα σας χωρίς τη διορισμένη θέση της Βουλευτού Επικρατείας. Η πρώτη μάχη που πρέπει να δώσετε είναι ενάντια στην αχαριστία…
 

ΥΓ Είπαμε να εξαργυρώσουμε τον αγώνα για την ΕΡΤ αλλά όλα έχουν ένα μέτρο… κινδυνεύει να "σκάσει" η χώρα κα Κυρίτση ! 

 

Μοιράσου το άρθρο!