Editorial

23/01/2016 - 10:37

Με άθλια προπαγάνδα ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου προσπαθεί να πείσει τους αγρότες

Ε

δώ και μερικές ημέρες είναι σε εξέλιξη μια άθλια προσπάθεια προπαγάνδας από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο. Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα μέτρα φορολογικής εξόντωσης των αγροτών έχουν επιστρατεύσει καταστάσεις με 50-100 αγρότες του νησιού που λαμβάνουν υψηλές επιδοτήσεις. Μάλιστά σ' αυτή την προπαγάνδα δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν στοιχεία του 2009!

Σου λέει δες τι χρήμα υπάρχει και γκρινιάζουν! Βέβαια αυτή η τακτική δεν θα έχει αποτέλεσμα και ο λόγος είναι απλός:

Υπάρχουν 5000 αγρότες του νησιού ζουν κατά από τα όρια της φτώχειας, οι περισσότεροι δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ γιατί δεν έχουν και μεγάλος αριθμός περιμένει να πληρωθεί επιδοτήσεις και εκκρεμότητες από τα προηγούμενα έτη. Κάτω από αυτό το πλαίσιο το να μιλάς για αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία είναι εντελώς παράλογο.

Και όταν ο αγρότης βλέπει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το κάνω για να φορολογήσω του μεγαλοαγρότες (αλλά με την ευκαιρία θα "ξεσκίσω" και εσένα) τότε είναι εύκολο να καταλάβουμε τη συνέχεια. Υπάρχει τόσο μεγάλη οργή στον αγροτικό κόσμο που να το θυμάστε αυτή τη φορά τα αγροτικά μπλόκα θα έχουν απρόβλεπτη συνέχεια.

 

ΥΓ Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο είναι τόσο μεγάλος ώστε έχουν επιστράτευση και τοπική ιστοσελίδα προπαγάνδας και προφίλ facebook.

Δεν ξέρουν όμως ότι οι αγρότες έχουν μόνο έναν οδηγό: ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥΣ !!!!

 

 Και στη Λέσβο κινητοποιήσεις
Κινητοποιήσεις αποφάσισε και η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Λέσβου που συνεδρίασε πριν από λίγο στο Μανταμάδο ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης. Την επόμενη Παρασκευή 29-1, στις 11:00 το πρωί δίνουν ραντεβού με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στον κόμβο της Λάρσου και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη της Μυτιλήνης όπου και θα αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις τους, όπως τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ  ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Καραγιάννης..
 
Την 4η του Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας οι αγρότες θα συγκεντρωθούν μπροστά από το πρώην ΙΚΑ και καλούν τους αγρότες να αγωνιστούν για το μέλλον τους.

Μοιράσου το άρθρο!