Editorial

13/11/2015 - 07:38

Σαμιώτισσα, Σαμιώτισσα πότε θα πας στη Σάμο;

Αλήθεια η Περιφερειάρχης κα  Χριστιάνα Καλογήρου ζει στη Μυτιλήνη; Το ερώτημα μοιάζει ρητορικό και ειρωνικό αλλά με όλα όσα συμβαίνουν είναι μάλλον λογικό ερώτημα.

Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίζει την στήριξη της Σάμου ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».  Κάτι πήρε το αυτί μας ότι και η Μυτιλήνη είναι υποψήφια πόλη. Αλλά αυτό μάλλον δεν έφτασε στα αυτιά της παράταξης της Χριστιάνας Καλογήρου. Οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη δηλώνουν τη στήριξή τους στη Σάμο!

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε αυτή η απόφαση η κα Καλογήρου διευκρινίζει ότι θα στηρίξει και κάθε άλλη πόλη από το Βόρειο Αιγαίο.... αρκεί να το ζητήσει!  Και τώρα θα ψάχνουμε αν ο Δήμος Λέσβου το ζήτησε ή όχι. Λες και ο Δήμος Λέσβου απέχει πολλά μέτρα από την έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου .... λες και η κα Καλογήρου δεν είδε , δεν διάβασε , δεν άκουσε τίποτα για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ατόπημα της παράταξης της κας Καλογήρου. Καλοκαίρι ήταν και ενώ οι σκηνές με τους πρόσφυγες είχαν φθάσει μέχρι την έδρα της Περιφέρειας, η κα Καλογήρου στέλνει επιστολές στον Πρωθυπουργό για τη Σάμο! ! ! Το θέμα είχε αναδείξει το Lesvosnews.net και η κα Καλογήρου μετά από λίγες ώρες έστειλε και δεύτερη επιστολή στον Πρωθυπουργό για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η πόλη της Μυτιλήνης.

Ανάλογα περιστατικό έχουμε και στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που θα γινόταν στη Μυτιλήνη. Η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τους αγώνες όχι όμως και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με αποτέλεσμα την ακύρωση των αγώνων που αν μη τι άλλο θα ήταν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τη Μυτιλήνη.

Επομένως εύλογα και ο πιο καλόπιστος θα αναρωτηθεί τι κάνει τελικά η κα Καλογήρου για τη Μυτιλήνη; Η στάση της μάλλον δικαιώνει τη φημολογία  για υποψηφιότητά της ως Βουλευτής στη Σάμο! Ξέρει ότι το «κάστρο του Αθανασίου» δεν πέφτει εύκολα στη Λέσβο επομένως αν θέλει να έχει ελπίδες για κάθοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή θα πρέπει να αναζητήσει άλλη εκλογική περιφέρεια....

Θυμόμαστε και το παραδοσιακό τραγούδι: Σαμιώτισσα, Σαμιώτισσα πότε θα πας στη Σάμο;

Μοιράσου το άρθρο!