Πρώτο βραβείο στη Λέσβο στον πανελλαδικό διαγωνισμό «ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ»
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ & ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΓΡΙΤΕΛΛΗΣ
Δύο Λέσβιοι ιεράρχες στον μαρτυρικό Πόντο
- Το 1ο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό
«ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ,
ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ»
απέσπασε αφιερωματικό τεύχος του «Θήτα της Θερμής» καρπός της συνεργασίας 4 σχολείων της Λέσβου
Το πρώτο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό «ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» απέσπασε το ΘΗΤΑ της Θέρμης με το αφιερωματικό του τεύχος «Γερμανός Καραβαγγέλης & Ευθύμιος Αγριτέλλης : Δύο Λέσβιοι ιεράρχες στον Πόντο».
Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια 4 Δημοτικών Σχολείων της Λέσβου, που ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να φωτίσουν την δράση των δύο Λέσβιων Ιεραρχών στο Πόντο στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Ειδικότερα συνεργάστηκαν τα Δημοτικά Σχολεία Άγρας, Κάτω Τρίτους, Λουτρόπολης Θερμής και Παρακοίλων , ενώ την προσπάθεια συνέδραμε και το Δ.Σ. Στύψης με φωτογραφικό και αρχειακό υλικό.
Συγκεκριμένα συνεργάστηκαν με κείμενά τους οι παρακάτω εκπαιδευτικοί και μαθητές ανά σχολείο.
- Δ. Σ. Άγρας: Γιαβάση Μαρίνα και 8 μαθητές
- Δ. Σ. Κάτω Τρίτους: Βλαχογιάννη Ελευθερία, Βογιάννη Χριστίνα και 4 μαθητές
- Δ. Σ. Λουτρόπολης Θερμής : Βαλεντίνου Χρύσα, Φυντάνη Βασιλική, Βάλεσης Αντώνης και 14 μαθητές
- Δ. Σ. Παρακοίλων: Χατζημωϋσής Κωνσταντίνος και 4 μαθητές
Ευχαριστούμε θερμά για την βοήθειά τους τον ιερέα της Στύψης π. Ελευθέριο Καρμίρη, τον Διευθυντή της εφημερίδας «Η ΣΤΥΨΗ» Ιγνάτιο Καραπαναγιώτη, την Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γυναικών Παρακοίλων κ.Μαρία Γιαβάση και τον κ.I.Μπάρδη για τις πολύτιμες πληροφορίες και το υλικό, που μας έστειλαν.
Ο 7oς διεθνής -κατά σειρά - μαθητικός αυτός διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.
………………………………………………..
@@ Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 184 σχολικές μονάδες Α/ βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια , 550 εκπαιδευτικοί και 11.000 μαθητές, που παρουσίασαν 1200 μαθητικές δημιουργίες.