Εκπαίδευση

30/01/2020 - 11:00

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ο εορτασμό των Τριών Ιεραρχών - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Με την ευκαιρία του Εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30-01-2020 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 11 το πρωί, εορταστική εκδήλωση προκειμένου να τιμήσουμε την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων αλλά και τους ευεργέτες των εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Λέσβου.

                Τη γιορτή διοργανώνουν το 8οο Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.

 Η γιορτή περιλαμβάνει:

  • Ομιλία της καθηγήτριας θεολόγου του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Αφροδίτης Ψωμαδέλλη με θέμα την παιδαγωγική διάσταση της διδασκαλίας των 3 Ιεραρχών.
  • Απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές του 8ου  Δημοτικού Σχολείου.
  • Ψαλμούς από την χορωδία του Μουσικού Σχολείου
  • Ρήσεις των Τριών Ιεραρχών από μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
  • Κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από την παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου.

Τέλος, θα γίνει βράβευση των πρόσφατα συνταξιοδοτημένων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και βράβευση των αριστούχων μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΕΕΕΚ Λέσβου από ίδρυμα Δημοσθένη Ραπτέλλη.

                         Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

 

 

  1. Χαιρετισμοί : α) από την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Μαρία Παπαδανιήλ  β) από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Μιχαήλ Καπιωτά γ) από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Αικατερίνη Στρατάκη δ) από εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
  2. Απολυτίκιον: «Τους τρεις μεγίστους φωστήρας». Ερμηνεύει η παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
  3. Κοντάκιον : «Οι σοφοί  διδάσκαλοι της Οικουμένης». Ερμηνεύει η παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
  4. Μεγαλυνάριον: «Ρήτορες σοφίας θειοειδείς». Ερμηνεύει η παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
  5. «Η παιδαγωγική διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών». Ομιλία από την Ψωμαδέλλη Αφροδίτη, Καθηγήτρια Θεολόγο του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.
  6. «Των Τριών Ιεραρχών» της Τούλας Τρυφωνοπούλου – Θεοδόση. Απαγγέλλει η μαθήτρια  Κοτζαγιώργη – Μεράι  Βασιλική  της ΣΤ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού  Σχολείου  Μυτιλήνης.
  7. «Τρεις Ιεράρχες»  του Χάρη Σακελλαρίου. Απαγγέλλει ο μαθητής Αϊβαλιώτης Παναγιώτης  της ΣΤ΄ τάξης  του  8ου Δημοτικού  Σχολείου  Μυτιλήνης.
  8. «Οι 3 Ιεράρχες μας διδάσκουν διαχρονικά πρότυπα κοινωνικής ζωής και αδιάκριτης χριστιανικής αγάπης προς όλους». Διαβάζουν οι μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου: Αυγερινού Δήμητρα- Μυρωδέλλη Βασιλική- Ελευθερίου Παναγιώτα - Παυλογεωργάτου Μαρία  Ελένη- Κουμαρά Δωροθέα- Βαφειώτη Βασιλική.
  9. «Στους τρεις Ιεράρχες» του Γιάννη Σμυρνιωτάκη. Απαγγέλλει ο μαθητής Χωματάς  Χαράλαμπος της  ΣΤ’ τάξης  του 8ου Δημοτικού  Σχολείου  Μυτιλήνης.
  10. «Στους εργάτες του πνεύματος» του Χάρη Σακελλαρίου. Απαγγέλλει η μαθήτρια Κατσίμπρα Μυρτώ της  ΣΤ’ τάξης  του 8ου Δημοτικού Σχολείου  Μυτιλήνης.
  11. «Οι 3 Ιεράρχες συμβουλεύουν τους έχοντες την πολιτική εξουσία».  Διαβάζουν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου ΜυτιλήνηςΛύτρα Ελένη - Κώτη Ευδοκία- Παπαδέλλη Μαρία
  12. «Κάλαντα Χριστουγέννων Μικράς Ασίας και Πόντου» από την παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
  13. «Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Χίου» από την παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
  14. «Κάλαντα Πρωτοχρονιάς» Στίχοι αναφερόμενοι στα χρηστά ήθη. Ερμηνεύουν η παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Συνοδεύει η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
  15. Απονομή τιμητικών πλακετών στους πρόσφατα  συνταξιοδοτημένους εκπαιδευτικούς  της Δ/θμιας  Εκπ/σης Λέσβου.
  16. Απονομή τιμητικών πλακετών στους πρόσφατα συνταξιοδοτημένους εκπαιδευτικούς  της Π/θμιας Εκπ/σης Λέσβου.
  17. Απονομή βραβείων του Ιδρύματος Δημοσθένη Ραπτέλλη στους αριστούχους μαθητές των ΕΠΑΛ και  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λέσβου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ  Ιάκωβο.

 

Το πρόγραμμα παρουσιάζει

 η μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Καμπάκου Μαριάννα

 

Διδασκαλία – Διεύθυνση Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης:

  • Μιχαήλ- Άνθιμος Δήσσος

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης:

  • Ψωμαδέλλη Αφροδίτη

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός  του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης:

  • Γιαταγάνα Γεωργία

Μοιράσου το άρθρο!