Ελλάδα

19/11/2013 - 00:21

ΑΕΙ: Υπάλληλοι στα «κάγκελα», υπουργείο στα δικαστήρια και οι φοιτητές στη μέση

ΑΕΙ: Υπάλληλοι στα «κάγκελα», υπουργείο στα δικαστήρια και οι φοιτητές στη μέση

yle="text-align: justify;">Όμηροι του πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και τους διοικητικούς υπαλλήλους παραμένουν οι φοιτητές. Ενώ βλέπουν το εξάμηνο να χάνεται, παρακολουθούν τους τελευταίους να συνεχίζουν τις απεργίες και τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να προσφεύγει ξανά στη δικαιοσύνη, καθώς όπως δήλωσε οι υπάλληλοι παραβιάζουν το νόμο. Μέσα σε όλα αυτά, εμφύλιος έχει ξεσπάσει στο Καποδιστριακό, αλλά η πραγματικότητα παραμένει αμετάβλητη για τους φοιτητές: τα πανεπιστήμια δεν ανοίγουν.

«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος «έδειξε» τη Σύγκλητο και τον Πρύτανη ως τους αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. «Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη την Τρίτη, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος, ενώ κάλεσε καθηγητές και φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους. «Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι. Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργού.

Η ημέρα ξεκίνησε με άσχημα νέα για τους φοιτητές, καθώς ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων αποφάσισε δύο 48ωρες απεργίες ως το τέλος της εβδομάδας. Με αυτό τον τρόπο εξακολουθούν να αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, παρότι το ΑΣΕΠ ήδη ξεκίνησε από τη Δευτέρα να ανακοινώνει τις πρώτες λίστες για το σχετικό πρόγραμμα.

Λίγη ώρα αργότερα, σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Πρύτανη. Αιτία ήταν η δημοσιοποίηση των πρώτων στοιχείων από το ΑΣΕΠ, αλλά και ο φόβος επέμβασης της Αστυνομίας στο Ιδρυμα αν συνεχιστεί η απεργία.

Στο Καποδιστριακό όμως έχουν και έναν εμφύλιο σε εξέλιξη. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης έκανε μήνυση σε μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος. Ο Πρύτανης ζητά ένα εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.


Πηγή: www.iefimerida.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!