Ελλάδα

01/03/2023 - 18:12

Απανθρακωμένοι και διαμελισμένοι οι νεκροί - Από τα 40 θύματα έχει ταυτοποιηθεί μόνο μία σορός

 

Η τραγωδία στα Τέμπη με τη φονική σύγκρουση των τρένων έχει μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό 40 νεκρούς. 38 σοροί έχουν μεταφερθεί ήδη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά μόλις μία έχει ταυτοποιηθει, μιας και τα περισσότερα θύματα είναι απανθρακωμένα και διαμελισμένα, κάτι που κάνει σχεδόν αδύνατη την αναγνώριση από τους συγγενείς

"Αυτή τη στιγμή ξεκίνησε μια διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τους συγγενείς και ακολουθείται μια διαδικασία είτε φυσικής αναγνώρισης είτε αναγνώρισης DNA" ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του έξω απο το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

"Υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς και επίσης προέχει η περίθαλψη των ασθενών καθώς και το να γίνει ταυτοποίηση των ανθρώπων" τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Να σημειώσουμε ότι από την Αθήνα έχει καταφτάσει ειδικό κλιμάκιο για την ταυτοποίηση των σορών μέσω ανάλυσης DNA. Σύμφωνα με πληροφορίες του TheToc, για την αναγνώριση των θυμάτων έχουν ληφθεί δείγματα DNA από συγγενείς Α' βαθμού για 50 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη 10 σοροί που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα, ή δεν έχουν απεγκλωβιστεί ή έχουν διαμελιστεί.

Εντωμεταξύ, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διαδραματίζονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας, μιας και συγγενείς των θυμάτων από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, καλούνται να αναγνωρίσουν τις σορούς των δικών τους ανθρώπων. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι νέοι, την ταυτοποίηση την κάνουν, ως επί το πλείστον, οι ίδιοι οι γονείς τους.

Μοιράσου το άρθρο!