Ελλάδα

14/10/2013 - 08:26

Απόφαση Βουλής για άρση ασυλιών και αναστολή χρηματοδότησης

Απόφαση Βουλής για άρση ασυλιών και αναστολή χρηματοδότησης

yle="text-align: justify;">Νέο κύκλο ερευνών από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, διώξεων, ενδεχομένως και συλλήψεων σηματοδοτεί η ανάθεση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε εφέτη ειδικό ανακριτή την Πέμπτη.

Θα έχει προηγηθεί την Τετάρτη η απόφαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα.

Οι ανακριτικές αρχές έχουν ζητήσει την παραπομπή των τριών βουλευτών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και οι περαιτέρω κινήσεις θα αποφασιστούν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, δεδομένου ότι δεν θα καλύπτονται πλέον από τη βουλευτική ασυλία.

Την ίδια ώρα, την Τρίτη, εισάγεται στην Ολομέλεια προς συζήτηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στο οποίο έχει κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνεδριάσεις με την δεύτερη και σημαντικότερη - μιας και τότε θα συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία  - να γίνεται την ερχόμενη Πέμπτη.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ρύθμιση (σ.σ. για αναστολή κρατικής χρηματοδότησης) έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η βασική διαφορά μεταξύ της πρότασης της κυβέρνησης και αυτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντοπίζεται στο αδίκημα των «τρομοκρατικών πράξεων» που περιλαμβάνει η πρώτη ώστε ένα κόμμα να τιμωρείται όταν σημαντικά του στελέχη,  εκτός από συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετέχουν και σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Εν τω μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή παρουσιάζεται σήμερα ο συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ την Τρίτη ο Γιώργος Ρουπακιάς, απολογείται εκ νέου για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη δομή και τη διεύθυνση της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, ο νέος κύκλος ερευνών αναμένεται να συνοδεύεται από άρση τηλεφωνικού απορρήτου και άρση απορρήτου για ηλεκτρονικούς υπολογιστές βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αναζητώντας τη δομή της οργάνωσης οι Αρχές θα ερευνήσουν αρχικά με άρση τηλεφωνικού απορρήτου εάν υπήρξαν άτομα που βρίσκονταν παράλληλα στη συμπλοκή στο Κερατσίνι και στην επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Πηγή: www.newpost.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!