Ελλάδα

13/02/2014 - 22:03

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με εγγύηση-«μαμούθ» ζητά ο εισαγγελέας

style="text-align: justify;"> 
Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με εγγύηση-«μαμούθ», ύψους 100 εκατ. ευρώ, ζητά ο εισαγγελέας εφετών Π. Καψιμάλης, με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. 
 
Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζητά να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 200.000 ευρώ οι επισης προφυλακισμένοι Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντής, Γιαννης Παπαβασιλείου και Τρύφων Κολλίντζας, για τους οποίους το 18μηνο προσωρινής κράτησης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.
 
Επιπλέον, ο εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 29 άτομα για σειρά από κακουργηματικές πράξεις και συγκεκριμένα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία, εγκληματική οργάνωση και απάτη. Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο Εφετών.
 
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη οι: Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Δημήτρης Σαραραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Τρύφων Κολλίντζας, Σμαράγδα Λιιαρμακοπούλου, Γραμματική Αρβανίτη, Ιωάννης Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Μπαλλής, Αικατερίνη Παπαδοπούλου, Αθανασιος Παπασπηλίου, Παντελεήμων Ντεβεντζής, Αντώνης Ρογκόπουλος, Γεώργιος Γεωργαράς, Ηλίας Μακρής, Ιωάννης Μπαίλάν, Ιωάννα Τόρρη, Βασίλειος Καραμούζης, Κων. Μούτσος, Κων. Χριστοδούλου, Αννα Παριανού, Βασίλειος Γραβάνης, Στυλιανος Κυμπαρίδης, Κυριάκος Δαμηλάκος, Παναγιώτης Δαμηλάκος,Βρασίδας Δαμηλάκος, Γεωριος Κυριακίδης, Πέτρος Κυριακίδης, Ελένη Σκούρα και Περικλής Λίβας.
 
Αντίθετα, ο κ. Καψιμάλης ζητά να απαλλαγούν των κατηγοριών και να μην οδηγηθούν σε δίκη οι: Θεόδωρος Ασημακόπουλος, Αντώνης Δελατόλλας, Νικόλαος Λαζαρίδης, Ιωάννης Σκολίδης, Δημήτριος Σακκάς, Παναγιώτης Καραγιαννάκος, Σπύρος Μπουφίδης, Μαρίνα Νικολίτση, Ιώννης Νικολίτσης, Κωνσταντίνα Νικολίτση, Χαράλαμπος Ζαντζας, Διον. Μπιθάρης, Δημ.. Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μίχος, Νικόλαος Λινάρδος, Σοφοκλής Ρόβης, Μικόλας Κόρμπης, και Χρυσούλα Τσάνη, Αναστάσιος Τσοτσορός. Για επιμέρους πράξεις απαλλαγή Παναγιώτης Δαμηλάκος και Γεώργιος Γεωργαράς.
 
Όσον αφορά στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τα χρήματα που ζητούνται να καταβληθούν ως εγγύηση για την αποφυλάκισή του δεν θα πρέπει -κατά τον εισαγγελικό λειτουργό- να μην έχουν ήδη δεσμευθεί για το τραπεζικό σκάνδαλο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Λαυρεντιάδης κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, καθώς πάσχει από σοβαρή ασθένεια και προφυλακίστηκε το Δεκέμβριο του 2012. Μέχρι σήμερα έχουν απορριφθεί δύο αιτήσεις του για αποφυλάκιση για λόγους υγείας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας κρατείται με ένταλμα και για άλλη υπόθεση, που αφορά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Υπό κατηγορία, δε, θα βρεθεί και για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για δάνειο 100 εκατομμυρίων που ελαβε η εταιρεία Alapis.
 
Εντυπωσιακό είναι πάντως πως, επίσης για πρώτη φορά, γίνεται δεκτό από τον εισαγγελέα αίτημα του Αντ. Αθανάσογλου, δια του συνηγόρου του Στελιου Γκαρίπη, να αποδεσμευθεί πόσο 300.000 ευρώ από λογαριασμό στην Ελβετία με 2.000.000 ευρώ, τα οποία είναι εκτός κατηγορίας και άρα «καθαρά», προκειμένου να καταβληθούν φόροι στην Ελλάδα και χαράτσια για κατοικίες και ακίνητα του κατηγορουμένου. 
 
Το συνολικό ποσο θα καταβληθεί με επιταγή υπέρ του Δημοσίου. Αν και το Συμβούλιο Εφετών κάνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα, τότε, σύμφωνα με τον κ. Γκαρίπη, ουσιαστικά αυτό θα συνιστά νομολογία αντιμετώπισης ανάλογων αιτημάτων.
 
πηγή: www.protothema.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!