Ελλάδα

03/03/2023 - 14:42

Αποκάλυψη: Μόλις 5 μέρες ήταν στο πόστο του ο σταθμάρχης της Λάρισας - Ήταν βάρδια μόνος του όλο το τριήμερο

Ο μοιραίος σταθμάρχης της Λάρισας, που με τα λάθη του οδήγησε στη σύγκρουση των δύο τρένων και την πολυνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση μόλις 5 ημέρες και ήταν βάρδια μόνος του ολόκληρο το τριήμερο, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του.

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Reader.gr, o 59χρονος σταθμάρχης είχε αναλάβει υπηρεσία στον κομβικό σταθμό της Λάρισας στις 25 Φεβρουαρίου. Το παραπάνω σημαίνει ότι μόλις έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, βρισκόταν για μόλις 5η ημέρα στη συγκεκριμένη θέση. Μάλιστα, τον άφησαν μόνο του στη βάρδια να διαχειριστεί την κυκλοφορία των τρένων το τριήμερο, όπως διαβεβαίωσε και ο δικηγόρος του, Στέφανος Παντζαρτζίδης.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του σταθμάρχη Λάρισας ανέφερε για τον πελάτη του, πως τον μήνα που προηγήθηκε εργαζόταν σε μικρούς σταθμούς, είχε λάβει την πιστοποίησή του λίγο μετά την άφιξη του 2023 και πριν από πέντε ημέρες, μέσα δηλαδή στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ανέλαβε μια υπηρεσία που θεωρείται από τις πιο δύσκολες και κομβικές του σιδηροδρομικού δικτύου.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο σταθμάρχης είναι 59 ετών και εκπαιδεύτηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα για να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως σταθμάρχης στις 24 Ιανουαρίου 2023 και ανέλαβε καθήκοντα, ενώ το μοιραίο δυστύχημα έγινε 28 Φεβρουαρίου 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν εργαζόταν σαν αχθοφόρος στον ΟΣΕ και στη συνέχεια επί 10 χρόνια στο υπουργείο Παιδείας, στο τμήμα μεταφοράς βιβλίων στα σχολεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Τραγωδία στα Τέμπη: Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις του σταθμάρχη

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δικηγόρος ενός εν των τραυματιών ανέφερε ότι τόσο το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας όσο και την επόμενη, το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος, στο κτήριο του ΟΣΕ είχε στηθεί πάρτι, καθώς ακούγονταν μουσικές. Μάλιστα ο ίδιος σε μία από τις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις άφησε ερωτήματα για την κατάσταση στην οποία θα μπορούσε να βρίσκεται ο σταθμάρχης. Αν δηλαδή ήταν νηφάλιος την ώρα που έδωσε τις σχετικές εντολές που κατέληξαν στη σύγκρουση.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται να απορρίπτεται ως ενδεχόμενο. Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της Αστυνομίας Σταύρο Μπαλάσκα που μίλησε στον Alpha, οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο σταθμάρχης ήταν "καθαρές". "Στείρος για ναρκωτικά και αλκοόλ" ανέφερε το μήνυμα όπως ο ίδιος το μετέφερε στον τηλεοπτικό αέρα.

 

 

thetoc.gr

Μοιράσου το άρθρο!