Ελλάδα

24/04/2021 - 15:32

Βούλιαξαν στο λιμάνι της Χίου σχέδια και όνειρα Μηταράκη για δομή στο Θόλος

Πιέσεις, υποσχέσεις και εκβιασμοί έπεσαν στο κενό, καθώς εκατοντάδες Χιώτες και Χιώτισσες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Χίου και σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα έστειλαν αποστομωτική απάντηση στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και στην κυβέρνηση, που σχεδιάζουν δομή προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος.

Τις τελευταίες ημέρες και κυρίως χθες ένας ολόκληρος μηχανισμός του κ. Μηταράκη, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, είχαν επιδοθεί σε μια επιχείρηση – μετερχόμενοι όλα τα μέσα – για να σπιλώσουν και να αποπροσανατολίσουν από την συγκέντρωση, αποδίδοντάς την στην αριστερά και στους… συνοδοιπόρους της (!), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψουν την συμμετοχή των πολιτών.

Η απάντηση που ήρθε, το πρωί του Σαββάτου 24 Απριλίου 2021, επέτεινε την ταραχή που τον έχει κυριεύσει τις τελευταίες ημέρες και κυρίως μετά την αποκάλυψη για το ρεσάλτο στην δημοτική περιουσία, στο γήπεδο που σχεδιάζει και έχει χωροθετήσει, για να κατασκευάσει την δομή των προσφύγων και μεταναστών στην θέση Άκρα Παχύ του Θόλους.

Από πολύ πρωί το Σάββατο άρχισε να… κελαϊδά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της συγκέντρωσης, ενώ αμέσως μετά την λήξη της έσπευσε να την υποβαθμίσει, χαρακτηρίζοντάς την ως «εμφανώς αντικυβερνητική διαδήλωση με ελάχιστες εξαιρέσεις».

Μετέφερε δε την επίσημη εκτίμηση της αστυνομίας και του λιμεναρχείου ότι συμμετείχαν στην εκδήλωση 850 έως 900 άτομα, ενώ λίγο αργότερα φιλικά μέσα ενημέρωσης της Αθήνας κατέβαζαν τον αριθμό των διαδηλωτών σε κάτω από 400 και μιλούσαν για ισχνή συμμετοχή και παταγώδη αποτυχία!

Βέβαια, για όσους ήταν εκεί η εικόνα είναι τελείως διαφορετική, αφού επρόκειτο για μια εκδήλωση διαμαρτυρίας που είχε απλωθεί στο πεζοδρόμιο σε όλο το μήκος του λιμανιού της Χίου, σε μια συμβολική αλυσίδα ανθρώπων.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης (απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό), συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Παντελή ΜπουγδάνοΠαντελή ΒρουλήΝίκο Νύκτα και Στέλιο Καμπούρη.

 

 

πηγη: https://astraparis.gr/

Μοιράσου το άρθρο!