Ελλάδα

07/02/2013 - 06:27

Die Welt: « Η ΕΛΑΣ συγκαλύπτει τα βασανιστήρια στην Κοζάνη»

Die Welt: « Η ΕΛΑΣ συγκαλύπτει τα βασανιστήρια στην Κοζάνη»

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρεται σε άρθρο της, σε «κακοποίηση» των συλληφθέντων από την αστυνομία, στην Κοζάνη, επισημαίνοντας ότι τελικά από αυτή την υπόθεση δεν επικράτησε η επιτυχία της αστυνομίας, αλλά το γεγονός αυτής της κακοποίησης.

Σημειώνεται επίσης ότι η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σε διερεύνηση των βασανιστηρίων την ώρα που ο κ. Δένδιας «εμφανίζεται ανίδεος για το πώς δουλεύει το Photoshop.»

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στις «αρετουσάριστες» φωτογραφίες ενός εκ των κατηγορουμένων που δημοσιεύτηκαν σε ορισμένα site και σημειώνει ότι «μπορεί να είναι σχεδόν βέβαιο ότι η αστυνομία προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του ξυλοδαρμού.» Ασχολείται και πάλι με τον κ. Δένδια και στη φράση του σε συνέντευξη «Ε, δεν μπορώ να τα εξηγήσω και όλα», σε ό,τι αφορά στο Photoshop και σημειώνει δηκτικά ότι αντίθετα με τον υπουργό έδειξε να τα καταλαβαίνει όλα η «φασιστική Χ.Α..» «Όταν η αριστερή αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο ζήτησε έρευνα, οι χρυσαυγίτες μίλησαν για αριστερά άθλια ρεμάλια που είναι καλύτερα να σκάσουν, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ενήργησε ηρωικά εναντίον των ένοπλων τρομοκρατών χωρίς να χυθεί αίμα».

Η εφημερίδα σημειώνει τέλος, ότι το ίσως ακόμη πιο ανησυχητικό από την κακοποίηση είναι, το αν μπορεί να ελεγχθεί η απογοήτευση της νεολαίας στην Ελλάδα. Αναφέρεται η σφαίρα που εστάλη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, γίνεται λόγος για ολοφάνερη ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας, αλλά και για την ισχυρή υποστήριξη που αποκάλυψαν οι κάλπες ότι έχει η Χ.Α. μεταξύ των αστυνομικών.

Μοιράσου το άρθρο!