Ελλάδα

22/02/2021 - 06:45

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία αποπλάνησης 15χρονου από τον σκηνοθέτη

Μία ακόμα συνέντευξη ενός άντρα καίει τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Χρήστος καταγγέλλει πως όταν ήταν 15 ετών ο γνωστός σκηνοθέτης επιχείρησε να τον βιάσει. Με χειμαρρώδη λόγο περιγράφει πώς γνωρίστηκαν, πώς κάνανε παρέα, τι έκαναν μαζί και πώς του υποσχόταν ρόλους.

Ο Χρήστος ήταν 15 χρονών. Πήγαινε φροντιστήριο γαλλικών κοντά στην πλατεία Αμερικής. Εκεί, σε ένα παγκάκι, συνάντησε για πρώτη φορά τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό.

«Κάποια στιγμή, μου ζήτησε να του δώσω μια φωτογραφία μου. Του άρεσαν πολύ τα χαρακτηριστικά μου και ήθελε να τα βλέπει. Του είπα εντάξει. Τότε εκείνος μου είπε ότι θέλει να μου γράψει κάτι. Του έδωσα το βιβλίο της γαλλικής γραμματικής και μου έγραψε ένα ποίημα, που, όπως μου είπε, λεγόταν ‘Συνάντηση στο πάρκο’».

Ο σκηνοθέτης ήταν πια καθημερινά στη ζωή του 15χρονου Χρήστου. Του ζητούσε να έρθει να τον δει στο θέατρο. Του έλεγε ότι θα τον βοηθήσει να γίνει ηθοποιός, του έταζε ρόλους. Ένα κρύο βράδυ οι μάσκες έπεσαν.

«Μου λέει να μην φοβάμαι. Μου λέει να βγάλω το μπουφάν μου. Το βγάζω κι αρχίζω να τρέμω. Με αγκαλιάζει και μου λέει να ηρεμήσω. Ξαφνικά, με μια απότομη κίνηση, με πετάει στο κρεβάτι και πέφτει πάνω μου αρχίζοντας να με ακουμπάει παντού και να τρίβεται πάνω μου. Έλεγα ‘όχι.. όχι….’. Δεν σταμάταγε. Με όση δύναμη είχα, του ρίχνω μια σπρωξιά και σηκώνομαι όρθιος. Φοράω το μπουφάν μου και του λέω τρέμοντας κι αγκομαχώντας να φύγουμε. Το δέχεται. Η συμπεριφορά του άλλαξε άρδην. Το γλυκό ύφος μετατρέπεται σε κενό, με μείγμα θυμού και κακίας. Mε φωνή παγωμένη, με έντονο το στοιχείο του θεατρινισμού, μου λέει: ‘Χρήστο, είσαι ένα λουλούδι, άφησε με να σε κόψω πριν μαραθείς’».

Ο 15χρονος προσπαθεί να απομακρυνθεί από τον σκηνοθέτη. Φοβάται και δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί. Η πίεση ωστόσο συνεχίζεται.

«Αρχίζει να μου λέει ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου, ότι με σκέφτεται συνέχεια και ότι με θέλει σεξουαλικά. Του απάντησα ότι εγώ δεν νιώθω έτσι κι ότι δεν έχω βρει ακόμη τον εαυτό μου ως προς το σεξ. Εκείνος μου απάντησε ότι κρύβομαι από τον εαυτό μου κι ότι πρέπει να απελευθερωθώ».

Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, ο Χρήστος μιλά ανοιχτά. Είχε προηγηθεί μια βαριά κατάθλιψη αλλά και μια απόπειρα αυτοκτονίας.

«Δεν κατηγορώ τον Δ.Λ. για βιασμό. Κατηγορώ τον Δ.Λ. για την επιτυχή προσπάθεια χειραγώγησής μου -αποπλάνηση λέγεται αυτό- με άμεσο στόχο την σεξουαλική συνεύρεση του μαζί μου, κάτι που δεν κατάφερε. Έπαιξε με το νεαρότατο της ηλικίας μου προκειμένου να έχει ίδιον όφελος».

Ο Χρήστος στο τέλος της επιστολής του αναφέρει πως ήδη έχει επικοινωνήσει με δικηγόρο και είναι έτοιμος να καταθέσει στη δικαιοσύνη εάν του ζητηθεί.

Μοιράσου το άρθρο!