Ελλάδα

24/08/2015 - 11:57

Δημοσκόπηση της Bild: ΣΥΡΙΖΑ 28%, ΝΔ 25% και Λαϊκή Ενότητα 8%

Α

λλαγή του πολιτικού σκηνικού καταγράφει δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πετυχαίνει αυτοδυναμία ενώ στο παιχνίδι μπαίνει δυναμικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με ποσοστό 8%.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη-εσωτερική- όπως την ονομάζει δημοσκόπηση για τις ελληνικές εκλογές η Bild, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 28% από 36% που είχε αποσπάσεισ τις προηγούμενες εκλογές ενώ η ΝΔ έρχεται δεύτερη ισχυρότερη δύναμη με 25%.

Η Λαϊκή Ενότητα, η οποία ιδρύθηκε από μέλη της Αριστέρης Πλατφόρμας, έχει ήδη 8% αναφέρει η εφημερίδα.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Τσίπρας ελπίζει ότι μέσω των εκλογών θα λάβει μια καθαρή εντολή για το τρίτο πακέτο στήριξης.

Σύμφωνα με την Bild:

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει νέες εκλογές, θέλει να κερδίσει και να προχωρήσει ενισχυμένος. Ήδη και οι αντιπαλοί του στο κόμμα έχουν δημιουργήσει το δικό τους κόμμα. Εξέγερση στην Αθήνα!

Νωρίτερα, τονίζει η εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε τονίσει ότι δεν θα ενταχθεί στο κίνημα των αποσχισχεσθέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε πολλές ομοιότητες και συμπάθειες. Μου αρέσουν αλλά νομίζω ότι απο πολιτικής πλευράς είμαστε πολύ μακριά. Η συμμετοχή μου στο νέο κόμμα δεν θα ήταν λογικός συνδυασμός» κατέληξε ο Βαρουφάκης.
 

 

newspost.gr

Μοιράσου το άρθρο!