Ελλάδα

18/09/2013 - 10:34

Παύλος Φύσσας: νεκρός από επίθεση φασιστών - Αντιφασιστική πορεία στη Μυτιλήνη

trong>up date 2 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που «βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων,σε καφετέρια επί της οδού Παν. Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, ο δράστης έφτασε με το αυτοκίνητό του. Αφού το πάρκερε, κατέβηκε και με το μαχαίρι που κρατούσε, κατάφερε δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο του θύματος. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ενεργούσε περιπολία και ενημερώθηκε απο το κέντρο αμεσης δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε ήδη δεχτεί τα χτυπήματα ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, που συνελήφθη επι τόπου. Στον χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση απο το αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα στιλέτο με ίχνη αίματος.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη, στη Νίκαια, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στο σπίτι υπήρχαν ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής, τα οποία απομάκρυνε μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις κατάλαβε ότι επίκειται η σύλληψή του, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης τηλεφώνησε στη σύζυγό του και της ζήτησε να πετάξει στα σκουπίδια οτιδήποτε μπορούσε να τον συνδέσει με την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης επισκεπτόταν τα τοπικά γραφεία της Χ.Α. πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Χθες το βράδυ, στην καφετέρια του Κερατσινίου, έγινε «λεκτική συμπλοκή» μεταξύ του θύματος και χρυσαυγιτών, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν και «ενισχύσεις», ένας εκ των οποίων ήταν και ο δράστης.

 

update Συνελήφθη και ομολόγησε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τον άτυχο 34χρονο Παύλος Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και μάλιστα παραδέχθηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ότι ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες  από tovima.gr καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική αστυνομία ο δράστης ονομάζεται Γεώργιος Ρουπακιάς.

 

Ακούστε την αφήγηση του φίλου του Π. Φύσσα  για τη δολοφονική ενέδρα από τους Χρυσαυγίτες  (πηγη: ΣΚΑϊ)

Δολοφονία άνδρα στο Κερατσίνι που είχε αντιφασιστική δράση, από μέλος της Χρυσής Αυγής, συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Αμφιάλη. Πρόκειται για τον μουσικό Παύλο Φύσσα (Killah P), ο οποίος είχε αντιφασιστική και κοινωνική δράση στην περιοχή.

Ο Παύλος Φύσσας (φώτο)  μεταφέρθηκε στο Γενικό Νίκαιας σε σοβαρή κατάσταση, όπου εξέπνευσε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η δολοφονία συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι στην οδό Τσαλδάρη. Ο 34χρονος κτυπήθηκε με τουλάχιστον 3 μαχαιριές στο στήθος, στην οδό Τσαλδάρη και Ξάνθου στο κέντρο της Αμφιάλης.

Η αστυνομία προσήγαγε ένα άτομο γύρω στα 45 στην κατοχή του οποίου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρέθηκε μαχαίρι. Η ίδια η αστυνομία δεν θεωρεί πιθανό κίνητρο τις οπαδικές διαφορές.

Από φορείς και δυνάμεις της αριστεράς έχει συγκαλεστεί συγκέντρωση για το απόγευμα της Τετάρτης, 18:00 μμ, στο σημείο της δολοφονίας Π. Τσαλδάρη 60.


Απο αυτόπτη μάρτυρα:

Γύρω στις 12 ομάδα περίπου 15-20 φασιστών, με μαύρες μπλούζες - παραλλαγή παντελόνια και αρβύλες, βρίσκονταν στην Π. Τσαλδάρη. Εκείνη την στιγμή ο Killah P περνούσε με την σύντροφο του και άλλο ένα ζευγάρι όταν ήτε αναγνωρίστηκε ήτε αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες του τύπου "τι θέλετε εδώ εσείς , δεν χωράτε σε αυτή τη γειτονιά".

Το θέμα είναι ότι αμέσως οι φασίστες κυνήγησαν τα 4 άτομα και γενικότερα έπαιξε κυνηγητό ανεβαίνοντας την Π. Τσαλδάρη με κατεύθυνση την Γρ. Λαμπράκη. Κάποια στιγμή απο κάποιο στενό βγήκαν ακόμα καμια 10αριά φασίστες και περικύκλωσαν τα παιδιά. Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, σταμάτησε, ο οδηγός κατέβηκε και μαχαίρωσε τον Killah P μια φορά στην καρδιά και μια φορά στην κοιλιά( η μαχαιριά στην κοιλιά είχε σχήμα Γ).

Το όλο σκηνικό έγινε παρουσία των ανδρών της ΔΙΑΣ οπού αφού έγινε οτι έγινε και αφού οι περισσοτεροι φασίστες είχαν φύγει δέσαν τον δολοφόνο(κάποιοι λένε οτι ο Κillah P πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε γίνει έδειχνε τον δολοφόνο του και με αυτόν τον τρόπο οι μπάτσοι τον δέσανε). Το ΕΚΑΒ έκανε 35 λεπτά να εμφανιστεί και μετά απο αρκετή ώρα έφτασε στο σημείο η πληροφορία οτι είναι νεκρός.
athens.indymedia.org

 

 Ανακοίνωση  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  για τη δολοφονική επίθεση:

«Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν  και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο -  χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς  και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη δολοφονία

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».



 

Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει, με ανακοίνωσή της, τα περί εμπλοκής μελών της στη δολοφονία στο Κερατσίνι.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οινοδήποτε τρόπο σε αυτό. Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία.
Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους».

 


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ»
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
Στο Συλλαλητήριο καταδίκης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής

 
Δεύτερο κρούσμα δολοφονικής επίθεσης από συμμορίες της Χρυσής Αυγής μέσα λίγα εικοσιτετράωρα.
Αυτή τη φορά πέτυχαν και το στόχο τους. Η δολοφονία είναι γεγονός.
Δολοφόνησαν εν ψυχρώ, έναν νέο άνθρωπο που περπατούσε με την συντροφιά του στο Κερατσίνι.
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι,
Αυτές οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής είναι ανάγκη να  απομονωθούν, να τους «κόψουμε το βήχα», πολύ περισσότερο εδώ στη Μυτιλήνη που οι ομογάλακτοι πρόγονοι τους Μάιδες και ταγματασφαλίτες, δέχθηκαν τα ανάλογα μαθήματα.
Εργαζόμενοι-ες, νέοι-ες, άνεργοι,
 Μην δίνεται περιθώριο στις συμμορίες της Χρυσής Αυγής να ρίχνουν το δηλητήριο του φασισμού, και του μίσους, ιδιαίτερα στη νεολαία μας, απομονώστε τους!
Το τι πρεσβεύουν, το έδειξαν με τα τελευταία δείγματα γραφής, θρασύδειλοι της κουκούλας, μαχαιροβγάλτες δολοφόνοι.
Καμιά ανοχή, τάγματα εφόδου δεν έχουν θέση στη Πόλη και στα χωριά μας!

 

 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ  Τετάρτη 18/09/2013 ώρα 6:00 απόγευμα πλατεία Σαπφούς.  Συγκέντρωση και αντιφασιστική πορεία

 

 

Μοιράσου το άρθρο!