Ελλάδα

09/09/2019 - 08:48

Έφυγε από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Η είδηση έχει σοκάρει τον καλλιτεχνικό κόσμο και μεταδόθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ του Βόλου.

Φτωχότερη είναι από σήμερα η ελληνική μουσική σκηνή, έπειτα από το θάνατο του γνωστού τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε ηλικία 63 ετών.

Ο καταγόμενος από τον Βόλο καλλιτέχνης απεβίωσε στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Εκεί βρισκόταν για ολιγοήμερες διακοπές έπειτα από συναυλία που είχε πραγματοποιήσει με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπέστη τα ξημερώματα ανακοπή καρδιάς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αύριο Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου η κοινή συναυλία που θα έδινε μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στο Ηρώδειο υπέρ των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

τ

Λίγα λόγια για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

 

Διδυμότειχο μπλουζ, Εκεί στο Νότο, Ένας Τούρκος στο Παρίσι, Tερατάκια τσέπης, Έλα ψυχούλα μου, η μεγάλη συναυλία του το 2012 στο Καλλιμάρμαρο με προσκεκλημένους του τους Ανταμό, Μπραντουάρντι, Κριστόφ, Καροτόνε, Διονύση Σαββόπουλο, Διονύση Τσακνή, Ελεονώρα Ζουγανέλη και τόσους άλλους εκλεκτούς που ζωντάνεψαν το cd του «Οι 'Αγγελοι Ζουν Ακόμη στη Μεσόγειο».

Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε ηλικία 63 ετών σοκάρει και γεμίζει θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Ξεκινώντας από το συγκρότημα «Τερμίτες» αρχές της δεκαετίας του 1980 για να ακολουθήσει την προσωπική του σταδιοδρομία το 1989, ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, έναν δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Επίσης, είχε συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!