Ελλάδα

03/01/2022 - 16:00

Έφυγε από τη ζωή πρόωρο βρέφος 36χρονης με κορονοϊό

Έφυγε από τη ζωή το νεογέννητο βρέφος της 36χρονης με κορονοϊό, που νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη.

Κατέληξε το νεογέννητο μωρό της 36χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορονοϊό στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το νεογέννητο κοριτσάκι έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και ήταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Χθες, οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε καισαρική για να σώσουν το μωρό της 36χρονης, η οποία δεν είναι πλήρως εμβολιασμένη, όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της.

Το μωράκι γεννήθηκε πριν από λίγες ώρες και ήταν μόλις 22 εβδομάδων, ενώ η γυναίκα παραμένει διασωληνωμένη.

Όπως μεταδίδει το Star, η 36χρονη είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

 

Σήμερα ο εκπρόσωπος εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Δόντσιος, δήλωσε ότι «δεχόμαστε μεγάλη πίεση» και έδωσε στοιχεία για την εξέλιξη της χθεσινοβραδινής εφημερίας.

Όπως γνωστοποίησε, χθες Κυριακή προσήλθαν στο νοσοκομείο 205 περιστατικά κορονοϊού και μέχρι σήμερα στις 08:00 (οπότε έληξε τυπικά η εφημερία) είχαν γίνει 45 εισαγωγές, ενώ άλλα 25 περιστατικά εξετάζονταν ως ύποπτα.

Την ίδια ώρα, παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνωστικών τεστ κατά τη διάρκεια των γιορτών, με τον ο κ. Δόντσιο, μιλώντας στο grtimes.gr, να λέει πως «συνήθως τέτοια μέρα είχαμε γύρω στα 100 rapid test, ενώ χθες έγιναν 350, από τα οποία τα 90 βγήκαν θετικά».

Μοιράσου το άρθρο!