Ελλάδα

06/01/2023 - 14:20

Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Θωμάς - Θα δωριστούν τα όργανά του - Eίχε χαλάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε

Εγκεφαλικά νεκρό είναι το 6χρονο αγοράκι από τα Γρεβενά, το οποίο υπέστη ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, οι γονείς του, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

 

Ο μικρός Θωμάς, έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό.

Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου του, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

 

Εδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε καθώς η κατάσταση του ήταν σοβαρότατη τα τελευταία 24ωρα.

Τι είχε δηλώσει για τον 6χρονο στο Newsbomb.gr ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης

Την κρίσιμη μαχη που έδινε ο μικρός Θωμάς περιέγραψε στο στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο Ανδρέας Ηλιάδης.

«Είναι σοβαρότατη η κατάσταση του παιδιού. Έχουμε δώσει 48 ώρες για να δούμε την αντίδραση του οργανισμού του. Ελπίζω να έχουμε κάποια σημάδια για την πορεία του» ανέφερε χθες Πέμπτη ο Ανδρέας Ηλιάδης. .

Ο γιατρός τόνισε πως «μαζί με την έναρξη της θεραπείας έχει ξεκινήσει και η διερεύνηση» ώστε να βρούνε τον λόγο που ο 6χρονος έπαθε ανακοπή. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν βγαίνουν άμεσα.

Ο μικρός όπως δήλωσε ο γιατρός βρισκόταν σε ξεχωριστό θάλαμο οπού υπήρχε ειδικό μηχάνημα για την προστασία του εγκεφάλου του. Όσο για την «ψύξη» του εγκεφάλου του είχε διευκρίνισε πως «το ίδιο πάγωμα εγκεφάλου γίνεται για τρία 24ωρα σε όλους τους ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή και δεν έχουν ανακτήσει τις αισθήσεις τους».

Eίχε χαλάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε

Η «Οδύσσεια» του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση. Ο μικρός υπέστη καρδιακή ανακοπή και χρειάστηκε να νοσηλευτεί άμεσα, αναγκαζόμενος να μεταφερθεί από τα Γρεβενά στην Πάτρα

Οι περιπέτειες του 6χρονου δεν σταμάτησαν εκεί όμως, καθώς κατά τη διάρκεια της διακομιδής του, το ασθενοφόρο που τον μετέφερε χάλασε και ένα δεύτερο χρειάστηκε να φτάσει για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της Πάτρας. Εκεί υπέστη εγκεφαλικό οίδημα, με τους γιατρούς να προχωρούν στην του «ψύξη εγκεφάλου» μέσω τεχνητής υποθερμίας.

Μοιράσου το άρθρο!