Ελλάδα

24/08/2012 - 08:01

Ειδικό τμήμα στην ΕΛ.ΑΣ. για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας

Ειδικό τμήμα στην ΕΛ.ΑΣ. για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας

 

Τη δημιουργία ειδικού τμήματος της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγραφή και την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας εξήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Αντιδράσεις, ωστόσο, προκάλεσε η επιμονή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στον χαρακτηρισμό «σκουπίδια» για τους μετανάστες.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισήμανε ότι η χώρα, λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος, βρίσκεται σε κατάσταση απολύτου κινδύνου και συνολικής κοινωνικής ανατροπής και διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου, είναι η απόλυτη πάταξη τέτοιων φαινομένων.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις «εγκρίτων δικτύων με επίκεντρο την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ», κατά τις οποίες τα κρούσματα ρατσιστικής βίας αγγίζουν πλέον τις εκατοντάδες και ζήτησε από τον υπουργό να μην τις παραβλέψει. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανατριχιαστικές τις φωνές που ακούγονται εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου και αποκαλούν την Ελλάδα σκουπιδότοπο της Ευρώπης.
«Θα επιμείνω στην ορολογία σκουπίδια και στον όρο σκουπιδότοπος της Ευρώπης. Ετσι έχουν καταντήσει την Ελλάδα. Ζούμε έναν ανεξέλεγκτο πόλεμο που πηγάζει από μετανάστες» επανέλαβε χθες κατά τη διάρκεια συζήτηση δικής του ερώτησης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Μάλιστα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Πακιστανό που κατηγορείται για την απάνθρωπη επίθεση κατά της 15χρονης στην Πάρο. Αναφερθείς στην απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αποδεχθούν τον ισχυρισμό του - ότι είναι 19 ετών - με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, είπε ότι «είναι ή τρελοί ή τυφλοί».
 
 
πηγη: Τα ΝΕΑ

Μοιράσου το άρθρο!