Ελλάδα

30/09/2014 - 20:25

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο 70χρονου που περίμενε στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ

 
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος ενός 70χρονου ενώ περίμενε στην ουρά για να πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
 
Ο ηλικιωμένος λιποθύμησε το πρωί της Τρίτης ενώ περίμενε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη.
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ηλικιωμένος αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, ο ηλικιωμένος δεν άντεξε και κατέληξε.
 
Το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος κατέρρευσε ενώ περίμενε στην ουρά επιβεβαίωσε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
 
Οπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την Εισαγγελία ο ηλικιωμένος άντρας είχε προσέλθει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα, με σκοπό να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Γύρω στις 11 το πρωί και ενώ περίμενε ήδη μιάμιση ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθεί, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.
 
Ωστόσο, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Τράπεζας Δημήτρης Σπυρόπουλος έδωσε μια διαφορετική εκδοχή. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αμέσως μετά την είσοδό του στο υποκατάστημα της τράπεζας, ο 70χρονος κάθησε στο καθιστικό της αίθουσας συναλλαγών προκειμένου να μην περιμένει όρθιος στην ουρα. Δέκα λεπτά αργότερα λιποθύμησε, δόθηκε αμέσως εντολή να αδειάσει το κατάστημα και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφθασε άμεσα.
 
Ο αιφνίδιος θάνατος ηλικιωμένου προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
 
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Α.Τ. Τούμπας, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 70χρονου και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατό του.
 
Και δεύτερη λιποθυμία
 
Στο μεταξύ, εισαγγελικές πηγές επιβεβαίωσαν ένα ακόμη λιποθυμικό επεισόδιο που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς, όμως, το δεύτερο αυτό περιστατικό είχε αίσια έκβαση. Και αυτής της περίπτωσης επιλήφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου.
 
πηγή: www.tanea.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!