Ελλάδα

22/03/2013 - 16:14

Έκλεισε η συμφωνία για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Έκλεισε η συμφωνία για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Στον έλεγχο της Ελλάδας περνάνε τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας, όπως αποφασίστηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η συμφωνία έγινε με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους για την Κύπρο σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ελληνική πλευρά, όπως έγραφε χθες και το newpost έχει έτοιμο το σχέδιο άμεσης αποσύνδεσης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από τους μητρικούς ομίλους στην Κύπρο.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί με έκτακτο νομοθετικό διάταγμα με το οποίο θα περνούν στον έλεγχο της Ελλάδας οι δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συστημικής αποσταθεροποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον έχουν ήδη εκφράσει οι τράπεζες Πειραιώς, Alpha bank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Να σημειωθεί ότι στις 2μ.μ. άρχισε η συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

 

πηγη: newpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!