Ελλάδα

31/05/2013 - 05:55

Εκπυρσοκρότησε το όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο «Ελ.Βενιζέλος»

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου.
 
Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε Βουλευτές θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση της Aegean Airlines με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
 
Αφού έκανε τσεκ ιν ο βουλευτής έδωσε - όπως είναι υποχρεωμένος - το πιστόλι που κατέχει νόμιμα στους υπεύθυνους ασφαλείας του αεροδρομίου προκειμένου να τοποθετηθεί σε ειδικό φάκελο και να του παραδοθεί στον τελικό προορισμό του, όπως προβλέπεται.
 
Τότε ξαφνικά εκπυρσοκρότησε το όπλο και η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα και ευτυχώς δεν εξοστρακίστηκε και δεν υπήρξε τραυματισμός.
 
Για το περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. η οποία χορηγεί τις άδειες οπλοφορίας θα εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό όπως και το ενδεχόμενο να έχουν παραβιαστεί οι όροι χρήσης και οπλοφορίας.
 
Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά ζητά από την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, «δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη Δικαιοσύνη».

Μοιράσου το άρθρο!