Ελλάδα

19/12/2022 - 13:17

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία που υπήρχε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκομενου οχήματος Κώστας Φραγκούλης επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

 

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Γιατι προβλέπεται ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών που δεν μπορεί να παραταθεί και γιατί μέχρι την ώρα της απόφασης δεν είχαν διαβιβαστεί τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό θανάτου, ιατροδικαστική έκθεση κλπ). Αρχικά εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονιας.

Το προσεχές χρονικό διάστημα η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία και να ασκηθεί ποινικη δίωξη απο την εισαγγελια για ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Ο κατηγορούμενος θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία και δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

 

Η κοινότητα των Ρομά ζητά δικαιοσύνη και να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, ενώ η κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων τονίζει πως πρέπει να διατηρήθει η ψυχραιμία στις τάξεις της.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρόνος ήταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, από τις 5 Δεκεμβρίου, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον 34χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 16χρονος υπέκυψε στα τραύματά του στις 13 Δεκεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο!