Ελλάδα

20/06/2014 - 06:59

Έμεινε ζωντανή για την πρόκριση. Ελλάδα - Ιαπωνία 0-0


Η Εθνική ομάδα έπαιζε με δέκα παίκτες από 38' (αποβολή του Κατσουράνη), αλλά με παίκτες μαχητές κατάφερε να αντέξει και να πάρει την ισοπαλία από την Ιαπωνία (0-0) που της δίνει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Με νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, την προσεχή Τρίτη, η ελληνική ομάδα μπορεί να βρεθεί στους 16 της διοργάνωσης. Παράλληλα θα πρέπει να μην νικήσει η Ιαπωνία την Κολομβία.


Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα με δύο αλλαγές συγκριτικά με το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κολομβία. Οι Φετφατζίδης και Μήτρογλου χρησιμοποιήθηκαν στη θέση των Σαλπιγγίδη και Γκέκα.

Από το πρώτο μέρος πάντως άρχισαν τα προβλήματα για την εθνική. Κατ' αρχην οι παίκτες δεν κρατούσαν τη μπάλα με αποτέλεσμα η Ιαπωνία να έχει κατοχή που άγγιξε και το 70%. Στο 35' τραυματίστηκε ο Μήτρογλου και αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Γκέκα και,.στη συνέχεια, ήρθε η αποβολή του Κατσουράνη στο 38' με δεύτερη κίτρινη και έμεινε με δέκα παίκτες.  

Στο α' μέρος, η Ιαπωνία απείλησε μόνο με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ η εθνική είχε δύο καλές στιγμές με τους Κονέ (11') και Τοροσίδη (40΄). Στην δευτερη φάση μάλιστα, ο τερματοφύλακας της Ιαπωνίας, Καβασίμα, πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση.

Ο Σάντος πέρασε στο ματς  και τον Καραγκούνη στη θέση του Φετφατζίδη και η ελληνική ομάδα έκλεισε ακόμα περισσότερο τους χώρους.

Στο β' μέρος, η Ιαπωνία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Οκούμπο και Ουτσίντα, αλλά και ο Καρνέζης ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός όσες φορές χρειάστηκε (29' φάουλ του Χόντα, 77' σουτ του Οκούμπο και 90' φάουλ του Εντο).    

Η ελληνική ομάδα απείλησε ουσιαστικά τρεις φορές, στο 59΄με την κεφαλιά του Γκέκα που απέκρουσε δύσκολα ο Καβασίμα και στο 81' όταν ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Επίσης, στο 88' ο Καβασίμα απέκρουσε το σουτ του Χολέμπας.

Ο διαιτητής Αγιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ) έδειξε επίσης κίτρινη κάρτα στους Χασέμπε-Τοροσίδη και Σαμαρά.

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Ναγκατόμο, Κόνο, Γιοσίντα, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Εντο), Οκούμπο, Οκαζάκι, Χόντα, Οσάκο (57' Καγκάβα).

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (81' Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35' Γκέκας)
 
Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής: Κολομβία 6, Ακτή Ελεφαντοστού 3, Ιαπωνία και Ελλάδα από 1.



Η Εθνική μας ομάδα έμεινε ζωντανή για την πρόκριση με το 0-0 όμως κατέγραψε αρνητική επίδοση στις πάσες στο παιχνίδι με την Ιαπωνία.
Όπως ανέφερε το ESPN σε στατιστική του έρευνα η Ελλάδα είχε 72 σωστές πάσες στο πρώτο μέρος, λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στο Μουντιάλ. Ολοκλήρωσε δε τον αγώνα με 132, αριθμός επίσης αρνητικός. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει να επιδείξει τόσο μικρό αριθμό στον θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή πριν την έναρξη του αγώνα της Ιαπωνίας με την Ελλάδα οι Ασιάτες είχαν 17.7% πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση και η Εθνική μας 9.8%. Και όμως οι Αμερικανοί έδιναν σε εμάς 36% πιθανότητες νίκες και στους Ιάπωνες 34% (σ.σ. ένα 30% ήταν για την ισοπαλία).

Στραβά ξεκίνησε ο αγώνας με την Ιαπωνία, όπως παραδέχτηκε και ο Παπασταθπουλος, που τόνισε πως η Εθνική μας στάθηκε πολύ καλά, παρά τις... αντίξοες συνθήκες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ στραβά, δεχτήκαμε μία κόκκινη κάρτα και μάλιστα νωρίς. Σε αυτό το επίπεδο και με τέτοιες καιρικές συνθήκες, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις τον έλεγχο του αγώνα. Παίξαμε για 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο, όμως στο τέλος πήραμε ένα σημαντικό, όπως ήρθε, αποτέλεσμα.

Με νίκη μπορούμε να ελπίζουμε, θα μπορούσαμε βέβαια να πάμε και πολύ καλύτερα. Όπως είπαμε ξανά, το σκορ του πρώτου αγώνα είναι πλασματικό, κάναμε όλοι κάποια λάθη και έφτεξαν πολλά πράγματα. Σε τέτοιες διοργανώσεις, φαίνεται πως όποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη μέρα και έχει μαζί της την τύχη, μπορεί να διακριθεί».

Όσο για το αν θα προκριθεί η Ελλάδα, τόνισε: «Στο τελευταίο ματς, θα τα δώσουμε όλα για την νίκη. Ας φτάσουμε στους 4 βαθμούς και αν ο θεός θέλει να μείνουμε έτσι έξω, ας έχει. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής τόνισε μεταξύ άλλων στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ: «Στο πρώτο μέρος μπορούμε να σταθούμε σε δύο κομμάτια. Καταρχάς είναι τα πρώτα 15 λεπτά που μπήκαμε καλά. Κρατήσαμε την μπάλα στα πόδια μας και κάναμε κάποιες φάσεις. Μετά το 20ό λεπτό η Ιαπωνία ισορρόπησε την κατάσταση. Πήρε κατοχή μπάλας και δημιούργησε κάποιες κατάστασεις από την δεξιά μας πλευρά. Μετά την αποβολή τυου Κατσουράνη τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για εμάς. Στην ανάπαυλα είπαμε στους παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω. Τα παιδιά έβγαλαν πολύ διάθεση, πολλά τρεξίματα, αποφασιστικότητα και πάθος για να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία. Αυτό που είχαμε ως πρόβλημα ήταν να κρατήσουμε πιο πολύ την μπάλα. Έπρεπε να την είχαμε πιο πολύ στα πόδια μας. Ήμασταν όμως πολύ επικίνδυνοι στα στημένα. Είχαμε και στο τέλος μία πολύ καλή ενέργεια του Χοσέ. Μένει αυτό το αποτέλεσμα, το 0-0, που μας αφήνει πιθανότητες πρόκρισης. Που μας προσφέρει ελπίδες πρόκρισης».

Μοιράσου το άρθρο!