Ελλάδα

28/04/2019 - 17:38

Εντυπωσιακό βίντεο: Ρουκετοπόλεμος στη Χίο

Και το National Geographic στη Χίο - Nτοκιμαντέρ για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου: Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες - Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και μη, έσπευσαν να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα

Χιλιάδες ρουκέτες φώτισαν τον ουρανό στη Χίο, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, καθώς για ακόμη μία χρονιά οι Βρονταδούσοι ρουκετατζήδες έδωσαν τη ψυχή τους στο πιο εντυπωσιακό έθιμο της Ελλάδας.

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και μη, έσπευσαν να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα από πολλές περιοχές.

Από τη μία η Παναγία Ερειθιανή και από την άλλη ο Άγιος Μάρκος αναμετρήθηκαν και φέτος στον πιο όμορφο… πόλεμο που έχει υπάρξει ποτέ.


Το συνεργείο του National Geographic πιστό στο ραντεβού του, βρέθηκε από νωρίς στο Βροντάδο, πραγματοποιώντας λήψεις - επίγειες και εναέριες - προετοιμάζοντας το υλικό που θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο και θα διαδώσει το έθιμο του ρουκετοπόλεμου.

Με σύμμαχο τον καιρό οι ρουκετατζήδες αφού πραγματοποίησαν – την πλέον καθιερωμένη παρέλαση τους στο Πετροκάραβο- έλαβαν θέσεις μάχης μπροστά από τους ρουκετοσύρτες, όπως μεταδίδει το politischios.gr, τιμώντας το έθιμο που τους άφησαν παρακαταθήκη οι παππούδες και προπαππούδες τους.
 

Μοιράσου το άρθρο!