Ελλάδα

08/07/2013 - 06:12

Επίθεση με γροθιές δέχθηκε ο Καμίνης

Ε

πίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την αποχώρησή του από την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τις κινητοποιήσεις.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Καμίνης κατευθύνθηκε προς το όχημά του, όταν δέχθηκε αρχικά φραστική επίθεση και στη συνέχεια επίθεση με γροθιές από ομάδα αγνώστων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Καμίνης μεταφέρθηκε προς το νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ φθορές έχει υποστεί και το αυτοκίνητό του.

Σημειώνεται πως έξω από την ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δημοτικοί υπάλληλοι, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Νωρίτερα, η παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την ένταξη των δημοτικών υπαλλήλων στην κινητικότητα, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει ότι στοχοποιήθηκε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος "επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση".

O δήμαρχος χαρακτήρισε την επίθεση δέχθηκε ως "την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ- ΟΤΑ τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση".

Την ίδια ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει την "φασιστική επίθεση" και κάνει λόγο για "προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών".

Διαβάστε: Ποιοι χτύπησαν τον Καμίνη;

Αντιδράσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, καταδίκασε την επίθεση και τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα οι δράστες: "Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα την συμπαράστασή μου. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη".

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: "Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου".

Έντονα καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ την επίθεση που δέχθηκε o Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας σχετικά: "Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο".

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την επίθεση στο δήμαρχο Αθηναίων, ζητά ο περιφερειάρχης, Γ. Σγουρός. "Τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων και ο αγώνας τους επ’ ουδενί δεν συνδέονται με τραμπουκισμούς και μεθόδους παρακράτους από προβοκάτορες που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία μας",είπε..

"Φασιστική και απαράδεκτη" χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ την επίθεση  που δέχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, που εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, την ώρα που όλοι οι Δήμαρχοι της Ελλάδας, έδιναν ομόφωνα την μάχη για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση", αναφέρει.

Και καταλήγει: "Τέτοια φαινόμενα, που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος και να παίρνουν τάχιστα το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης".

 

nooz.gr

Μοιράσου το άρθρο!