Ελλάδα

09/03/2015 - 14:05

Έβγαλα έξω λεφτά για να ταΐσω τα παιδάκια μου...

trong>«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα»

Απαντήσεις στις καταγγελίες σε βάρος του, αναφορικά με τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, υπό το βάρος των πολιτικών αντιδράσεων, που προκάλεσαν σχετικά δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο.

Μιλώντας στον τηλεοτικό σταθμό Star, ο κ. Χαρδούβελης σημειώσε πως «τα χρήματα είναι δηλωμένα και φορολογημένα», ενώ επικαλέστηκε τον φόβο ως το κίνητρό του για την μεταφορά των καταθέσεων του στο εξωτερικό, την περίοδο που ασκούσε καθήκοντα επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου,  φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα», παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει τίποτε παράνομο και παράτυπο στις δραστηριότητές του, μολονότι φέρεται να μην έχει περιλάβει τα επίμαχα χρηματικά ποσά στις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης.

Ενοχλημένος από τη διαρροή της υπόθεσης στον Τύπο ανέφερε: «τα χρήματα τα έβγαζα σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, διότι το έκανα μόνος μου μέσω internet», καταλήγοντας: «Έβγαλα στο εξωτερικό μόνο ένα μικρό κομμάτι από τα χρήματα μου... Έχω μεταφέρει και χρήματα στην Ελλάδα, με αυτά αγόρασα το σπίτι μου… Η ζωή μου είναι καθρέφτης».

 

thepressproject.gr/

Μοιράσου το άρθρο!