Ελλάδα

03/10/2012 - 14:48

Η καρδιά της μικρής Μαρίας χτύπησε ξανά

Η καρδιά της μικρής Μαρίας χτύπησε ξανά

Η καρδιά της μικρής Μαρίας χτύπησε ξανά

trong>Στο στήθος ενός βρέφους 17 μηνών από το Μιλάνο χτυπά πλέον η καρδιά της Μαρίας. Το άτυχο 9μηνο μωράκι έχασε τη ζωή του στις 24 Σεπτεμβρίου και οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του πρώτου παιδιού τους.

Ο 33χρονος, άνεργος εδώ και 8 μήνες, Κώστας Ανδρεάκης και η 29χρονη σύζυγός του Νατάσα Ρέντα μίλησαν στην εφημερίδα «Τα Νέα» για το μεγάλο δώρο ζωής που έκαναν στο μόλις 17 μηνών παιδάκι στην Ιταλία το οποίο κινδύνευε άμεσα. «Κλάψαμε και γι’ αυτό το παιδάκι μόλις μάθαμε πως η μεταμόσχευσή του πέτυχε! Μες στη θλίψη μας, χαρήκαμε που αυτή η καρδούλα που ακούγαμε από τον πρώτο υπέρηχο χτυπά ακόμα...», είπε ο κ. Ανδρεάκης ο οποίος έχασε τη δουλειά του σχεδόν παράλληλα με τη γέννηση της κόρης του.

Ο κ. Ανδρεάκης θυμάται τις στιγμές μετά την ανακοίνωση των γιατρών για την απώλεια της Μαρίας και τις πρώτες σκέψεις για τη δωρεά οργάνων. «Παρά την κατάστασή μας, ήδη το είχαμε στην πίσω άκρη του μυαλού μας. Το ίδιο το βράδυ το πήραμε και απόφαση.

Την κόρη μας εμείς τη χάσαμε, δεν ξαναγυρίζει. Το μόνο που θέλαμε είναι να ζήσουν άλλα άρρωστα παιδάκια, έστω κι ένα...». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, παγκοσμίως είναι λιγοστές οι μεταμοσχεύσεις σε βρεφική ηλικία, λόγω της σπανιότητας των τόσο μικρών μοσχευμάτων και των εξειδικευμένων χειρουργικών τεχνικών. Όπως λέει μάλιστα στα Νέα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Αναστάσιος Χατζής, διευθυντής στη ΜΕΘ του Παίδων Αγία Σοφία, όπου και έδωσε τη μάχη της η μικρή Μαρία αυτή η μεταμόσχευση ήταν η πρώτη δωρεά καρδιάς στην Ελλάδα από τόσο μικρό δότη.

Μοιράσου το άρθρο!