Ελλάδα

23/06/2021 - 21:47

Ιερέας έριξε βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες

Στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών έχει μεταφερθεί ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι που έγινε νωρίτερα στη Μονή Πετράκη. Eπιτέθηκε με καυστικό υγρό κατά επτά μητροπολιτών -μελών του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη- αλλά και δύο δικηγόρων και ενός αστυνομικού. Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ένας ιερομόναχος, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης.

 

O δράστης είχε ένα μπουκαλάκι με βιτριόλι στην τσέπη του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και συγκεκριμένα στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε στο παρελθόν εμπλοκή σε υπόθεση με ναρκωτικά.

Τους επιττέθηκα γιατί με καθαίρεσαν άδικα τόνισε στους αστυνομικούς ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση σχετικά με τα ναρκωτικά σκευωρία.

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Κατά το ρεπορτάζ σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι ο μητροπολίτης Άρτης που μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και ο Κηφισιάς.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβησαν στο «Λαϊκό», όπου διακομίστηκαν οι πιο ελαφρά τραυματίες  από τη Μονή Πετράκη. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» ενώ έκανε λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα βίας που προβληματίζουν.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε.

Από την πλευρά του ο υπ. Υγείας μίλησε για ένα τραγικό γεγονός που αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ ενώ πρόσθεσε ότι για τις εξελίξεις ενημερώνεται ο πρωθυπουργός.

 

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη σημειώνοντας: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων».

dsx

 

 

up date

Αυτός είναι ο δράστης που πέταξε το βιτριόλι - Είχε συλληφθεί με ναρκωτικά

ws

Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμπος είναι ο φερόμενος ως δράστης στην επίθεση με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη.

Το πρωτοφανές περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στους κόλπους της εκκλησίας.

Ο 37χρονος ιερομόναχος, έχει οδηγηθεί στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

Ποιός είναι όμως ο ιερομόναχος και τι τον οδήγησε σε αυτήν την πράξη;

Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμπος αρχικά υπηρετούσε στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας κοντά στην πόλη της Βέροιας. Ωστόσο υπήρξαν παράπονα από τους πιστούς για τη συμπεριφορά του και έτσι μετατέθηκε στο Καλοχώρι Ημαθείας όπου και υπηρετούσε μέχρι τη σύλληψη του για κατοχή 1,8 γραμμαρίου κοκκαϊνης το 2018.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει και τότε τον Τύπο.

 

Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο-Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ.Ιερώνυμο τη λύπη του για την επίθεση που δέχθηκαν μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και του εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

 

Πηγή: ΕΡΤ / ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Μοιράσου το άρθρο!