Ελλάδα

18/03/2016 - 07:18

Καμμένος: Στηρίζουμε την κυβέρνηση μέχρι τέλους

Σε ύφεση μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό μπαίνει η ενδοκυβερνητική κρίση που προέκυψε μετά την αναφορά του Γ. Μουζάλα σε «Μακεδονία». Ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι τέλους και απέφυγε να επαναλάβει την απαίτησή του για παραίτηση του κ. Μουζάλα.


«Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη», δήλωσε ο κ. Καμμένος, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας του κόμματος το πρωί της Πέμπτης. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίξει την κυβέρνηση και τόνισε ότι αναμένει από τον Πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλίες "για να σωπάσουν οι εθνομηδενιστές, που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας", ορμώμενοι από την αναφορά του κ. Μουζάλα.

«Θέσαμε το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα, όχι ως πρόσωπο, αλλά γι' αυτά τα οποία ελέχθησαν και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς, ανεξάρτητα αν επρόκειτο για ένα λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα, είδαμε ότι βρήκαν ευκαιρία φαντάσματα του παρελθόντος, οι γνωστοί εθνομηδενιστές να βγουν και να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. «Είδαμε μέχρι και τον Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα το πρωί, να βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να κάνει tweet παίρνοντας θέση δημόσια. Είδαμε την κ. Ρεπούση και ένα site 3000 "like", που προσπαθούσε να θέσει θέμα που έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Απέναντι στα 3000 "like" βάζουμε τα 3.500.000 υπογραφών του ελληνικού λαού που είχε συλλέξει τότε με πρωτοβουλία του ο μακαριστός Χριστόδουλος...»

Οπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, τα Προεδρεία των Κοινοβουλευτικων Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα συνεδριάσουν από κοινού στις 19:00, με "επίσημο" θέμα στην ατζέντα την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της Τρίτης στην Βουλή για την λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ανεπισήμως, κατά την συνάντηση θα γίνει προσπάθεια για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις της ενδοκυβερνητικής κρίσης.

Σε συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου οι κ. Τσίπρας και Καμμένος νωρίς χθες το μεσημέρι, επιχειρήθηκε να επιλυθεί το ζήτημα. Ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι ο κ. Μουζάλας δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας και προς τον πρωθυπουργό ότι δεν είναι το πρώτο λάθος που κάνει. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει ο υπουργός, καθώς και την αναγνώριση που τυγχάνει το έργο του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ενώ ανέφερε και τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός τώρα.

Τελικά, χωρίς να προκύψει συμφωνημένη διαχείριση του ζητήματος, ο κ. Καμμένος εξήλθε του Μαξίμου δηλώνοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση αλλά όχι τον κ. Μουζάλα, στου οποίου την απομάκρυνση επιμένει. Λίγο αργότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Ολγα Γεροβασίλη, ανακοίνωνε ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του για το θέμα μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής.


Για «μικροπολιτικό θέατρο σκιών» κάνει λόγο η Ν.Δ.

«Οι δηλώσεις του Προέδρου των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνουν ότι, τις τελευταίες ώρες, παίζεται ένα μικροπολιτικό θέατρο σκιών από τους συγκυβερνώντες κ. Τσίπρα και Καμμένο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

«Είναι φανερό, ότι τελικά η γοητεία της καρέκλας είναι πιο ισχυρή από τις όποιες προβαλλόμενες εθνικές ευαισθησίες», προσθέτει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Καμμένου.

Μοιράσου το άρθρο!