Ελλάδα

07/05/2012 - 06:08

Κάτω από το όριο των 151 εδρών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ! ( Ξανά εκλογές; )

Απρόβλεπτη εξέλιξη προέκυψε ξημέρωμα Δευτέρας από την ενσωμάτωση ολοένα και περισσότερων εκλογικών τμημάτων στο συνολικό εκλογικό αποτελέσμα.

Στο 97,52% της Επικράτειας Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συγκέντρωνoυν αθροιστικά 149 έδρες  (2 έδρες κάτω από το όριο των 151 ),  καθιστώντας την πιθανότητα συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων μη βιώσιμη, εκτός εάν υπάρξει άλλος πολιτικός σχηματισμός ο οποίος θα συνδράμει με τους βουλευτές του για κυβερνητική πλειοψηφία.

Με βάση τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών πριν από λίγες ώρες, κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο όπερ σημαίνει ότι ανοιγεί ο δρόμος για νέα εκλογική αναμέτρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ποσοστό 19% που είναι λοιπά κόμματα και με βάση των εκλογικό νόμο δεν θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή!!!!

----------------------- Εκτός Βουλής μένουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,93%, ο ΛΑΟΣ: 2,90% και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με  2,56%

----------------------------------

Οι έδρες Σφαγή των υποψηφίων κυρίως του ΠαΣοΚ στις μεγάλες κυρίως εκλογικές περιφέρειες της χώρας θα έχει ως συνέπεια το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ΝΔ αξιοποιώντας των πριμ των 50 εδρών, που δίνει ο εκλογικός νόμος στο πρώτο σε ψήφους κόμμα, εκτιμάται ότι κερδίζει τελικά 108 έδρες, παρά τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει σε ολόκληρη της χώρα, ανεβάζοντας έτσι την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση συγκριτικά με το 2009 κατά 17 έδρες. Αντιθέτως, το ΠαΣοΚ χάνει 119 έδρες, αν ληφθεί υπόψη ότι κερδίζει μόνο 41 έδρες από 160 που είχε στις εκλογές του 2009. Τριάντα οκτώ επιπλέον έδρες σε σχέση με το 2009 κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη αποχή  Σε ό,τι αφορά την αποχή, εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένη κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2009 και κατά δέκα μονάδες μεγαλύτερη από το 2004. Συγκεκριμένα, η αποχή σε αυτές τις ακλογές αναμένεται να κινηθεί πάνω από 36,5% όταν το 2009 ήταν 30,05%. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας οι εξής βουλευτές: Αθανασίου Χαράλαμπος, Νέα Δημοκρατία Χρύσανθος Λαζαρίδης, Νέα Δημοκρατία Γιάννης Μιχελάκης, Νέα Δημοκρατία Εμμανουήλ Γλέζος, ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, ΣΥΡΙΖΑ Τέρενς Κουίκ, Ανεξάρτητοι Έλληνες Μιχάλης Γιαννάκης, Ανεξάρτητοι Έλληνες Πύρρος Δήμας, ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παφίλης, ΚΚΕ Παππάς Χρήστος, Χρυσή Αυγή Λυκούδης Σπύρος, Δημοκρατική Αριστερά

Μοιράσου το άρθρο!