Ελλάδα

21/11/2022 - 13:02

Κιβωτός του Κόσμου:Η κυβέρνηση ξήλωσε τη διοίκηση μετά τις καταγγελίες

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

 

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης έρχονται μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω των καταγγελιών των τελευταίων ημερών.

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και μάλιστα για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα όπως είναι τα παιδιά που έχουν βρεθεί εκτός της οικογενειακής τους εστίας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Χρειάζεται να γίνει πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση των καταγγελιών της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι η προσοχή όλων πρέπει και είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που μένουν στη δομή, τα οποία όπως είπε «πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία εντός της δομής όποια εξέλιξη και αν έχει η υπόθεση».

Όπως είπε, η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και αναφέρθηκε στην ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής.

«Δυστυχώς πρόσφατα ο χώρος των ιδρυμάτων αυτών είχε αφεθεί ανεξέλεγκτος», είπε, προσθέτοντας πως «σε ορισμένες περιπτώσεις το μοντέλο απέδωσε, ενώ σε άλλες όχι».

«Όλα πρέπει να γίνουν θεσμικά και θα γίνουν. Οι θέσεις της Κυβέρνησης στις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών είναι γνωστές και αποτυπώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με μια φράση: “Καμιά ανοχή“», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ενισχύεται διαρκώς ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας παιδιών και τόνισε τις τρεις αλλαγές στο πλαίσιο της υιοθεσίας:

  • τη μείωση του χρόνου που απαιτείται μέχρι την ένταξη στο εθνικό μητρώο αναδοχής,
  • τη θέσπιση του επιδόματος αναδοχής από 325 έως 1.200 ευρώ τον μήνα και
  • τη διεύρυνση των ηλικιακών ορίων. Από 30-60 ετών τώρα είναι 25-75 έτη, με μέγιστη διαφορά του αναδόχου με το παιδί τα 50 έτη.

Μοιράσου το άρθρο!