Ελλάδα

22/10/2022 - 09:08

Κοσμοπλημμύρα στο Καυτατζόγλειο για τον ΛΕΞ - Σοβαρά επεισόδια μετά τη συναυλία

Για ακόμη μια φορά το ελληνικό ραπ έδειξε πως έχει γερά θεμέλια και φανατικούς θαυμαστές σε κάθε γωνιά της χώρας, οι οποίοι συνέρρευσαν το βράδυ της Παρασκευής (21/10) στο Καυτανζόγλειο στην Θεσσαλονίκη για να δώσουν ένα ηχηρό παρών, στην συναυλία του πιο "hot" ονόματος της ραπ σκηνής, τον ΛΕΞ.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 17.30, όταν οι πρώτοι μουσικόφιλοι πέρασαν τις πύλες του Καυτανζογλείου για να παρακολουθήσουν μια συναυλία γεμάτη παλμό, ήχους χιπ χοπ και στίχους που σε "διαλύουν".

Ο Θεσσαλονικιός ράπερ εμφανίστηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 22.00, πυροδοτώντας ουρλιαχτά γεμάτα ενθουσιασμό, συνθήματα, αλλά και την εμφάνιση των πρώτων καπνογόνων. Πάνω από 25.000 άνθρωποι βρέθηκαν μέσα στο στάδιο για να ακούσουν και τα τραγούδια του νέου του δίσκου "Μετρό".

Παρέμβαση για τη Μαλαματίνα και τον βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας

Παρέμβαση με πανό στη συναυλία του ΛΕΞ στο Καυτανζόγλειο Θεσσαλονίκης έκαναν εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα που απεργούν αλλά και για τον βιασμό της 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στην οινοποιία «Μαλαματίνα» πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Αύγουστο, με στόχο να επαναπροσληφθούν οι 15 συνάδελφοί τους που απολύθηκαν παράνομα και να υπογραφεί νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε ακόμη ένα πανό για την πρόσφατη υπόθεση βιασμού της 19χρονης από δύο αστυνομικούς μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Τα πανό έμειναν επί της σκηνής για λίγα μόνο λεπτά.

Μετά τα τραγούδια στο κατάμεστο Καυταντζόγλειο Στάδιο με πάνω από 30.000 ανθρώπους να αποθεώνουν τον Λεξ, ήρθαν οι κρότου λάμψης τα δακρυγόνα και τα χημικά.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε λίγο μετά την εντυπωσιακή συναυλία του Λεξ στο Καυταντζόγλειο, ο χώρος γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με κουκουλοφόρους να εξαπολύουν επίθεση με μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα.

Οι κουκουλοφόροι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα επιτέθηκαν με βροχή από βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που βρίσκονται μέσα στο ΑΠΘ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία, τόσο από την οδό Αγίου Δημητρίου όσο και από την Εθνικής Αμύνης, με κουκουλοφόρους να στήνουν οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν εντός του ΑΠΘ, πλησίον της Σχολής Θετικών Επιστημών, ενώ συνεχίστηκαν και σε κεντρικούς δρόμους όπως η οδός Εθνικής Αμύνης και στο πάρκο απέναντι από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έξω από τη συναυλία επισημαίνουν πολλοί χρήστες στα social media με κάποιους να μιλούν για προκλητική στάση, και περισσότερους να καταδικάζουν τη χρήση χημικών εναντίον πολιτών που απλώς αποχωρούσαν από τη συναυλία.

 

πηγή: news247.gr,  in.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!