Ελλάδα

06/11/2015 - 07:33

Κουμουνδούρου και Μαξίμου άνοιξαν μέτωπο με αφορμή την επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου

Λάδι στη φωτιά προτίμησαν να ρίξουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, έπειτα από την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, το απόγευμα της Πέμπτης μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων.



Τόσο το κόμμα όσο και η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου της, σχολίασαν μάλλον χλιαρά το περιστατικό εκφράζοντας σχεδόν μεν την καταδίκη της επίθεσης, αλλά δίνοντας έμφαση και έκταση σε μία πρωτοφανούς έντασης προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης και καλλιέργειας της έντασης, τροφοδοτώντας τα πάθη.  

Τόσο στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου όσο και στην δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου η καταδίκη του περιστατικού ήταν δευτερεύουσα και φάνηκε ξεκάθαρα πως απόφαση της κυβέρνησης και του κόμματος ήταν η δημιουργία μετώπου κατά της ΝΔ, την οποία λίγο πολύ κατηγόρησαν για φλερτ με την ακροδεξιά. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την σχετική επισήμανση και της Ολγας Γεροβασίλη, ο ξυλοδαρμός του κ. Κουμουτσάκου ήταν περίπου αναμενόμενος και για αυτόν την ευθύνη έφερε... η ΝΔ.

Στις ανακοινώσεις αυτές ήταν σαφής ο υπαινιγμός για τα αποτελέσματα που θα πρέπει να αναμένονται στο εξής σε περίπτωση που - τουλάχιστον σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος - ασκείται κριτική κατά αιρετικών ή νεωτερικών θέσεων - από τις οποίες πάντως φραστικώς και σε επίπεδο διαρροών και η ίδια η κυβέρνηση είχε λάβει αποστάσεις, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του κ. Φίλη «προσωπικές απόψεις».

Στις δύο τοποθετήσεις, αρχικά της Κουμουνδούρου και εν συνεχεία της κυρίας Γεροβασίλη βασικό και κοινό στοιχείο ήταν η επίθεση κατά της ΝΔ για το ότι «ανέσυρε στο προσκήνιο δυνάμεις της ακροδεξιάς βίας»!. Ετσι, την στιγμή που εκφραζόταν καταδίκη της επίθεσης, ταυτοχρόνως διατυπωνόταν η σχετικοποίηση της καταδίκης αυτής και εκτοξευόταν κατηγορία για «πατριδοκαπηλία», σε βάρος του θύματος της επίθεσης.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές», ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.  

Λίγη ώρα αργότερα, σε παρεμφερές μήκος κύματος, η κυβερνητική εκπρόσωπος προχωρούσε ένα βήμα περαιτέρω:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο», είπε και εν συνεχεία αποδύθηκε σε μία πρωτοφανή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Είδαμε τις τελευταίες μέρες να τροφοδοτείται, να διαμορφώνεται ένα κλίμα από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά.

Για παράδειγμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο twitter, υπήρχε ανάρτηση του κυρίου Γεωργιάδη, να δηλώνει, να λέει ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι.

Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα.

Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κυρίου Κουμουτσάκου.

Θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Με τις δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος καλύπτει και δικαιολογεί τραμπούκους και φασιστοειδή. Ντροπή», ήταν η απάντηση της ΝΔ.

 

 

tovima.gr

Μοιράσου το άρθρο!