Ελλάδα

29/09/2013 - 16:55

Κρατείται στην Αντιτρομοκρατική ο Χρήστος Παππάς

Εισερχόμενος στη ΓΑΔΑ φώναζε μεταξύ άλλων: «Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει». Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Η. Κασιδιάρης, Η. Παναγιώταρος, Ι. Λαγός και Ν. Μίχος, που οδηγήθηκαν χθες το βράδυ στον ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή. Για τηλεφώνημα Λαγού στον Μιχαλολιάκο μισή ώρα μετά το φόνο Φύσσα κάνουν λόγο πληροφορίες.
 
Κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά την σύλληψή του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος προσήλθε πριν από λίγη ώρα στη ΓΑΔΑ.
Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς αναζητείτο για περίπου 24 ώρες από την αστυνομία, καθώς υπήρχε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.
 
Σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκε και ο Χρήστος Παππάς. «Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Ζήτω!», φώναξε στα τηλεοπτικά συνεργεία, τη στιγμή που εισερχόταν στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος αναζητούνταν από την αστυνομία για 24 περίπου ώρες.
 
«Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει», δήλωσε ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί.
 
Ο βουλευτής έκανε ακόμα λόγο για πολιτικές διώξεις και είπε στους δημοσιογράφους, «Είμαι απολύτως ελεύθερος».
 
Κατά την είσοδο του φάνηκε να χαιρετά με χιτλερικό χαιρετισμό.
 
Με τη σύλληψή του κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
 
Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και τριών βουλευτών του κόμματος –Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού και Ηλία Παναγιώταρου– προχώρησαν, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος.
 
Οι συλλήψεις έγιναν με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, όπως προκύπτει από το πόρισμα-φωτιά του αντεισαγγελέα κ. Χαρ. Βουρλιώτη, που αναφέρεται σε δέκα δολοφονίες και απόπειρες. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο κ. Μιχαλολιάκος είχε την απόλυτη ευθύνη για την οργάνωση και τον συντονισμό της παραστρατιωτικής δράσης της και ρόλο υπαρχηγού είχε ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, ο οποίος μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι διέφευγε της σύλληψης. Αν παραμείνει ασύλληπτος στο επόμενο εικοσιτετράωρο, οπότε και λήγει το αυτόφωρο, για να εκδοθεί ένταλμα θα πρέπει να ζητηθεί απο τη Βουλή η άρση της ασυλίας του.
 
Η οργάνωση περιγράφεται ως «δομημένη» με αυστηρή ιεραρχία και απόλυτη πειθαρχία στους στόχους και την έκνομη δράση της. Ολες οι επιθέσεις ήταν σε γνώση του «σκληρού πυρήνα» της, στον οποίο μετείχαν και οι βουλευτές κ. Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος και Λαγός. Η ηγεσία είχε άμεσα επαφή με τους κατά τόπους «πυρηνάρχες» –όπως ο κ. Γ. Πατέλης, που επίσης συνελήφθη– ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε το ίδιο βράδυ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και αποφάσισε να αποκρυβεί η σχέση του δράστη Γ. Ρουπακιά με τη Χρυσή Αυγή.
 
Συνολικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος περισσοτέρων από 30 ατόμων, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τρία όπλα. Σε πολιτικό επίπεδο και ως απάντηση στα σενάρια εκλογών στην περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α., ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε χθες: «Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές».
 
Τηλεφώνημα Λαγού στον Μιχαλολιάκο μισή ώρα μετά το φόνο Φύσσα, σύμφωνα με πληροφορίες
 
Τηλεφώνημα στο Νίκο Μιχαλολιάκο, φέρεται να έκανε ο Γιάννης Λαγός μέσα σε μισή ώρα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί φέρονται να συνομίλησαν το βράδυ της δολοφονίας με τον αρχηγό της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη.
 
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθη φέρεται να παρέπεμπε στη ΧΑ τους καταστηματάρχες που έκαναν παράπονα στην αστυνομία σχετικά με μετανάστες.
 
 
πηγή: www.kathimerini.gr

Μοιράσου το άρθρο!