Ελλάδα

17/11/2014 - 18:06

Λαγκάρντ: Δεν δεχόμουν απειλές, εννοούσα τα υβριστικά σχόλια στο Facebook

style="text-align: justify;">«Λόγια του αέρα», όπως η ίδια ομολογεί, ήταν τα όσα ανέφερε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στους Financial Times, περί απειλών κατά της ζωής της, όταν έκανε λόγο για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.
 
Το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Σεπτεμβρίου η κυρία Λαγκάρντ έδωσε συνέντευξη στους Financial Times, στην οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
 
Συγκεκριμένα, η κυρία Λαγκάρντ, στη συνέντευξή της στους Financial Times, ερωτήθηκε για τη φοροδιαφυγή των πλουσίων στην Ελλάδα και απάντησε: «Καλύτερα να μην λέω πολλά γι' αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».
 
Μόλις δημοσιοποιήθηκε η συνέντευξη της κυρίας Λαγκάρντ στους Financial Times, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, της απέστειλε επιστολή, με την οποία ζητούσε  περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επίμαχες αναφορές της περί απειλών.
 
Μία μέρα μετά, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες της κυρίας Λαγκάρντ ότι δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους.
 
Όμως, όταν η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής της, εννοούσε τα διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κ.ά.).
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Λαγκάρντ απέστειλε επιστολή στον κ. Αθανασίου και, αφού τον ευχαριστεί  για το ενδιαφέρον και την άμεση παρέμβασή του στο όλο θέμα, διευκρινίζει ότι τελικά «οι απειλές, για τις οποίες έκανα λόγο αναφέρονται σε διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται εδώ και δύο χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
 
Μάλιστα, αναφέρει η κυρία Λαγκάρντ ότι, μετά τις απειλές στο Διαδίκτυο (Internet), το ΔΝΤ έλαβε μέτρα ασφαλείας και έκτοτε δεν ασχολήθηκε περαιτέρω.
 
Παράλληλα, η κυρία Λαγκάρντ, με αφορμή την επιστολή αυτή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης , εκφράζει την ικανοποίησή της για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις προς αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας.
 
 
πηγή: www.protothema.gr
 
 

Μοιράσου το άρθρο!