Ελλάδα

07/04/2022 - 12:06

Live η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Δείτε live την ομιλία του στην ελληνική Βουλή

Μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνεται αυτή την ώρα στην εθνική αντιπροσωπεία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η ομιλία Ζελένσκι θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά και πραγματοποιείται με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

=

Η τοποθέτηση του Ουκρανού προέδρου μεταδίδεται διαδικτυακά στην αίθουσα της Ολομέλειας. Στην ειδική εκδήλωση παρόντες είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο Αλ. Τσίπρας, ο Μιχ. Κατρίνης και οι βουλευτές των κομμάτων τους. Οι πτέρυγες και οι πολιτικοί αρχηγοί του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης δήλωσαν πως θα απόσχουν, ενώ το ΜέΡΑ25, που επίσης διαφωνεί, θα εκπροσωπηθεί από έναν βουλευτή.

Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου γίνεται με φόντο την απέλαση των 12 διπλωματών του Κρεμλίνου που ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών και την έντονη αντίδραση της Μόσχας. Ο Ζελένσκι αναμένεται να αναφερθεί στις θηριωδίες εναντίον των αμάχων από τα ρωσικά στρατεύματα και στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην πόλη Μπούτσα. Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει στη Μαριούπολη που έχει ισοπεδωθεί και στην οποία μένουν χιλιάδες Έλληνες ομογενείς που βιώνουν την φρίκη του πολέμου.

 

Δειτε live

Μοιράσου το άρθρο!